Header image

Descoperire arheologică: A fost găsit orașul natal al sfinților Petru, Andrei și FIlip

21:04, luni, 7 august, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Arheologii cred că au făcut o descoperire arheologică uriașă, găsind orașul natal al sfinților Petru, Andrei și Filip, în apropierea Mării Galileii din nordul Israelului, citează AFP un arheolog.

Arheologii israelieni și americani au descoperit probabil orașul roman pierdut Julias, lângă malurile lacului cunoscut sub numele de Lacul Tiberias, a declarat Mordechai Aviam de la Institutul Kinneret pentru Arheologia Galileană.

Potrivit istoricului roman Iosif Flavius, localitatea Julias a fost construită în jurul anului 30 pe ruinele așezării Betsaida, un sat de pescari de pe malul lacului Tiberiada, unde, potrivit Evangheliilor, s-au născut Petru, fratele lui, Andrei, și Filip, trei dintre cei 12 apostoli.

Arheologii încercau de mult timp să localizeze Julias luând în calcul trei situri diferite.

„Am descoperit fragmente de ceramică, monede și rămășițele unei băi publice, care tinde să dovedească faptul că nu era un mic sat, ci un oraș care ar putea corespunde lui Julias”, a spus arheologul. „Pe baza acestor constatări, considerăm că acest site este probabil să fie situat pe site-ul orașului Bethsaida”.

Site-ul nu va fi deschis imediat publicului, a spus el.

Sursa: http://www.libertatea.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com