Header image

Deşi fiul lor urma să se nască fără mâini, părinţii au refuzat avortul

6:59, marți, 17 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

La fel ca multe cupluri tinere, Richard și Linda Bannon au dorit să aibă o familie a lor. Dar Linda, cel mai mare dintre cei cinci copii ai familiei ei, s-a născut cu sindromul Holt-Oram . Acest sindrom este „caracterizat prin anomalii scheletice ale mâinilor și brațelor (membrelor superioare), precum și prin probleme cardiologice”. Pentru Linda aceasta a însemnat să se nască fără brațe.

Sindromul Holt-Oram poate fi transmis la copil, chiar dacă numai unul dintre părinți este afectat. Prin imagini cu ultrasunete, familia Bannon a constatat că fiul lor nenăscut suferă, de asemenea, de acest sindrom, micul Timmy urmând să se nască şi el fără brațe.

În ciuda handicapului ei, Linda spune că lipsa ei de braţe nu i-a afectat aproape deloc viața. Ea a fost binecuvântată să crească într-o familie în care părinții o tratau la fel ca şi pe fraţii ei și, de asemenea, curând după vârsta de 20 de ani, l-a întâlnit și s-a căsătorit cu soțul ei Richard – un om care o iubește cu adevărat și căruia îi pasă de ea.

Linda ne mărturiseşte că i-a fost sugerat avortul şi a replicat:

„Nici nu se pune problema. Vrem o familie. Vrem să avem un copil.”

Poate că a fost ciudat pentru Linda să audă cum un doctor îi sugerează să-şi omoare băieţelul, care era la fel ca ea. Linda duce o viață fericită și împlinită și știe din proprie experienţă că lipsa de braţe nu împiedica o persoană să fie iubită şi să aibă o viață minunată.
Uneori, cei cu dizabilități au o imagine mai clară asupra lucrurilor decât restul societății. Aceasta se adevereşte în cazul Lindei Bannon. Ea (și soțul ei) au înţeles valoarea micului Timmy cu mult timp înainte de nașterea lui.

Soţii Bannon şi-au dorit un copil şi nu s-au aşteptat la un “copil perfect”, 100% perfect, aşa cum o cere societatea. Ei s-au aşteptat în schimb că acest copil să fie iubit, indiferent de dizabilităţile sale.

Și Linda și Richard au continuat să spună „da” vieţii, indiferent de dificultățile care au apărut.

Micul Timmy a suferit intervenţii chirurgicale pe cord la vârsta de opt zile și a rămas în spital timp de două luni. Dar, precum prezentatorul videoclipului de mai jos afirmă:

„În ciuda debutului dificil în viață, Timmy, ca și mama lui, nu permite ca acest handicap să-i afecteze viaţa.”

Timmy spune:

„Sunt la fel ca ceilalți copii. Exact la fel. Și voi fi la fel ca ei toată viaţa mea.”

Deși este clar că Timmy va experimenta situaţii grele şi încercări pe parcursul vieții sale, ceea ce contează este că el este în viață. Mama lui îşi face griji dacă el va avea vreodată o familie, însă mulţi, mulţi părinți se confruntă cu această nelinişte pentru copiii lor „normali”. Multe persoane cu handicap sau nu, au nevoie de cineva care să le poarte de grijă. Timmy nu este aşadar chiar atât de diferit.

Datorită alegerii pe care părinții săi au făcut-o, Timmy Bannon are posibilitatea de a experimenta binele și răul în viață. El poate să înoate, să meargă la școală, și – chiar dacă nu poate face nici măcar un singur lucru „normal” – el este aici pentru a cunoaște dragostea a doi părinți care au ales viața pentru el, în ciuda opiniei oricărui medic.

sursa http://stiripentruviata.ro

arms-1

*

arms2-2

Contact Form Powered By : XYZScripts.com