Header image

Din 2070 Islamul va fi religia dominantă în lume

13:09, sâmbătă, 4 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Creştinismul este cea mai răspândită religie din lume, cu 2,2 miliarde de adepţi, adică aproape o treime din populaţia Terrei. Conform unui raport al Pew Research Center, acest lucru se va schimba însă.

Astfel, datorită unor diferenţe care ţin de media de vârstă şi fertilitate, adepţii Islamului se vor înmulţi mai repede decât ai celorlalte credinţe. În prezent, Islamul are aproximativ 1,6 miliarde de adepţi, ceea ce reprezină circa 23% din populaţia planetei.

Cercetătorii prognozează că, exceptând budiştii, fiecare grup religios major se va extinde în următorii 35 de ani, dar adepţii Islamului se vor înmulţi mai repede decât ai celorlalte credinţe. De fapt, musulmanii se preconizează că vor creşte numeric mai mult decât populaţia lumii ca întreg. Raportul Pew Research Center arată că până în 2070 Islamul va fi cea mai răspândită religie din lume.

Este de aşteptat ca populaţia globală să crească la 9,3 miliarde până în anul 2050, însă numărul de musulmani este de aşteptat să ajungă aproape egal cu numărul de creştini. Apoi, cam prin anul 2070, Islamul va fi cea mai mare religie din lume, depăşind creştinismul. În schimb, se estimează că numărul de atei şi agnostici va creşte în termeni absoluţi, dar va scădea ca procent din populaţia lumii, de la 16 la sută în 2010 la 13 la sută de la mijlocul secolului în curs. Pe de altă parte, până în 2050, creştinii nu vor mai fi majoritari în unele state, cum ar fi Australia, Franţa, Olanda, Noua Zeelandă şi Marea Britanie.

Prognoza Pew se bazează pe previziunile demografice pentru 234 de ţări.

sursa http://activenews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com