Din cauza trecerii la Noul calendar iulian, membrii BOaU nu vor respecta Postul Sfinților Petru și Pavel în 2024 - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Din cauza trecerii la Noul calendar iulian, membrii BOaU nu vor respecta Postul Sfinților Petru și Pavel în 2024

10:08, miercuri, 13 septembrie, 2023 | Cuvinte-cheie: , ,

Din cauza trecerii la Noul calendar iulian, membrii BOaU nu vor respecta Postul Sfinților Petru și Pavel în anul viitor.

În 2024, BOaU nu va respecta Postul Sfinților Petru și Pavel, după cum s-a comunicat pe pagina de Facebook a structurii Dumenko.

Serviciul de presă a explicat că din cauza trecerii la Noul calendar iulian, nu este posibilă respectarea regulilor bisericești, conform cărora acest Post începe la o săptămână după sărbătorirea Pogorârii Duhului Sfânt.

„Sărbătorirea Pogorârii Duhului Sfânt va fi celebrată pe 23 iunie, iar Ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel – pe 29 iunie. Prin urmare, nu va exista o perioadă anume de post care să înceapă la o săptămână după Ziua Sfintei Treimi”, au explicat în BOaU.

Pentru cei care mai doresc să postească, BOaU le propune să facă acest lucru timp de 4 zile după sărbătorirea zilei Sfinților Apostoli Petru și Pavel – de la 1 până la 5 iulie.

De asemenea, se notează faptul că „pregătirea pentru această decizie istorică de a trece la un calendar mai modern și mai precis a durat câțiva ani”.

UJO a informat mai devreme că o mănăstire a BOaU a refuzat să-și schimbe calendarul pentru că astfel „vom fi conduși la o nouă unire”.

Sursa: https://spzh.news/ro/

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com