Header image

Din Patericul Egiptean – Cum luptăm cu cel rău

11:00, vineri, 26 iulie, 2013 |

Trebuie să fim conștienți că, atunci când simțim că ne vine o slăbiciune sau că avem o anumită greutate, de cele mai multe ori nu e o stare reală și firească a lucrurilor, ci este o ispită și o intervenție directă din lumea spirituală. Să știm, deci, să răspundem pe măsură, în funcție de situație, dar întotdeauna cu smerenie.

Zis-a un bătrân : de te vei ingreuia cândva cu mancarea, atunci nevoiește-te cu un lucru oarecare, de-ți ostenește trupul ca să ți se usureze trupul tău mai înainte de noapte și nu vei vedea năluciri și visuri rele în somnul tău. Și așa fii luptător viteaz împotriva diavolului și dincotro te lovește acesta, dintr-acolo lovește-l și tu.

De te îngreuiaza cu mâncarea, îngreuiază-l pe el cu privegherea. Iar de te slăbeste cu somnul, slăbește-l și tu cu osteneala trupului. Iar de te înșeala cumva cu înălțarea, fă și tu un lucru oarecare, prin care să te necinstească oamenii; căci să știi aceasta, că de nimic nu se scârbește, nu se necăjește și nu se topește satana mai mult, ca de aceasta, când dorește însuși omul și iși iubește necinstea și smerenia.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com