Header image

Diplomă de excelenţă pentru Radio Trinitas

23:46, joi, 12 decembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Radio Trinitas a primit ieri, 11 decembrie, „Diploma de Excelenţă pentru Cultură“ din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului. Reprezentantul radioului Patriarhiei Române la acest eveniment a fost consilierul patriarhal Ciprian Olinici, directorul general al Radio Trinitas.

Premiile pentru produsele de excelenţă din audiovizualul românesc au fost oferite la sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului din Capitală. „Evenimentul de astăzi este confirmarea unui proiect editorial început de Radio Trinitas acum cincisprezece ani, când radioul era la Iaşi, un proiect editorial care îşi propune să dialogheze pe tema credinţei şi să promoveze valorile culturale, valorile sociale şi valorile morale ale societăţii. Premiul de astăzi vine la zece ani după ce, în 2003, Radio Trinitas obţinea, tot de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, premiul pentru cel mai bun post de radio local. Au trecut zece ani, radioul a crescut, ne-am extins la nivel naţional şi confirmarea CNA-ului că acest proiect este unul de succes, mai ales pe zona de nişă a dialogului dintre credinţă şi cultură, ne onorează, pe de o parte, şi ne responsabilizează, pe de altă parte, pentru că întotdeauna secţiunea culturală este cel mai greu de exprimat în audiovizual. Ne încăpăţânăm să spunem că şi prin radio, prin mass-media, cultura şi credinţa se pot comunica“, ne-a spus Ciprian Olinici, directorul general al Radio Trinitas.
Evenimentul a fost moderat de Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, şi a reunit reprezentanţi a mai multe instituţii media româneşti. „Premiile pe care astăzi vi le oferim sunt onorifice, sunt premii de recunoaştere profesională şi publică. Premiile sunt pentru produse de excelenţă din audiovizual. Sunt trei mari indicatori pe care i-am luat în calcul: servirea interesului public prin impactul pe care emisiunile dumneavoastră îl au în societate; respectarea legislaţiei audiovizuale şi audienţa“, a spus Laura Georgescu, preşedinte CNA.
Consiliul Naţional al Audiovizualului este unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, o instituţie publică autonomă aflată sub control parlamentar. Consiliul este mandatat să monitorizeze radiodifuzorii şi să aplice sancţiuni în cazul în care constată încălcări ale reglementărilor în vigoare. Totodată, CNA eliberează licenţe audiovizuale.
Sursa: http://www.ziarullumina.ro/
Contact Form Powered By : XYZScripts.com