Header image

Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa – Psalmul 5

1. „Pleacă-Ţi urechea la cuvintele mele, Doamne! Ascultă suspinele mele!

2. Ia aminte la strigătele mele, Împăratul meu şi Dumnezeul meu, căci către Tine mă rog!

3. Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa! Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aştept.

4. Căci Tu nu eşti un Dumnezeu căruia să-I placă răul; cel rău nu poate locui lângă Tine.

5. Nebunii nu pot să stea în preajma ochilor Tăi; Tu urăşti pe cei ce fac fărădelegea

6. şi pierzi pe cei mincinoşi; Domnul urăşte pe oamenii care varsă sânge şi înşală.

7. Dar eu, prin îndurarea Ta cea mare, pot să intru în Casa Ta şi să mă închin cu frică în Templul Tău cel sfânt.

8. Doamne, călăuzeşte-mă pe calea plăcută Ţie, din pricina vrăjmaşilor mei! Netezeşte calea Ta sub paşii mei.

9. Căci nu este nimic adevărat în gura lor; inima le este plină de răutate, gâtlejul le este un mormânt deschis, şi pe limbă au vorbe linguşitoare.

10. Loveşte-i ca pe nişte vinovaţi, Dumnezeule! Fă-i să cadă prin înseşi sfaturile lor. Prăbuşeşte-i în mijlocul păcatelor lor fără număr! Căci se răzvrătesc împotriva Ta.

11. Atunci toţi cei ce se încred în Tine se vor bucura, se vor înveseli totdeauna, căci Tu îi vei ocroti. Tu vei fi bucuria celor ce iubesc Numele Tău.

12. Căci Tu binecuvântezi pe cel neprihănit, Doamne, şi-l înconjori cu bunăvoinţa Ta, cum l-ai înconjura cu un scut”.

Ziua evreiasca avea trei momente rezervate pentru rugaciune: seara, dimineata si la amiaza. Rugaciunile de seara si de dimineata coincideau cu jertfele de seara si de dimineata. David a preluat aceasta practica, asemenea evlaviosului Daniel. In mai multi psalmi, David accentueaza importanta trezitului dis-de-dimineata, pentru a se ruga (Ps. 57:8; 63:1; 108:2). Exemplul suprem pentru noi il reprezinta Domnul Isus.
 
Ne amintim cateva texte din Scriptura care vorbesc despre momente rezervate rugaciunii:
  • 1 – Dimineata – Ps. 5:3; Marcu 1:35. Domnul Isus Insusi a aratat importanta rugaciunii dis-de-dimineata, inaintea celorlalte activitati ale zilei.
  • 2 – La amiaza – Ps. 55:17; Dan :10; Fapt. Ap. 10:9.
  • 3 – Seara – Ps. 141:2; Fapt. Ap. 3:1; 10:3, 30.
  • 4 – La miezul noptii – Ps. 119:62; Fapt. Ap. 16:25.
  • 5 – In orice vreme – 1 Tes. 5:17 – „Rugati-va neincetat.”
Rugaciunea este, trebuie sa fie, practica obisnuita a unei vieti crestine normale, a vietii adevaratului urmas al lui Hristos (Luca 18:1). „Doamne, auzi-mi glasul, dimineata.” David isi incepe ziua cu Dumnezeu (Ps.55:17; 59:16; 88:13; 92:2). O lume vrajmasa lui Dumnezeu ne asteapta (vers.8-9), si asemenea lui David trebuie sa ne incepem ziua cerand calauzirea Domnului (vers.8) si bucurandu-ne de protectia divina (vers.11-12). David intelegea caracterul echilibrat al Dumnezeului sau care era atat drept (vers.4-6), cat si iubitot (vers.7). De aceea el putea sa vina dimineata cu toate problemele sale si sa le puna in mainile Celui care aude rugaciunile si raspunde, in mainile Celui care este si Dreptate si Dragoste. In dreptatea Sa, pacatul nostru trebuia platit-pedepsit, dar in dragostea Sa, a platit El Insusi la Golgota, in locul nostru, caci, „plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu, este viata vesnica, in Isus Hristos, Domnul nostru”, si „Pe Cel care n-a cunoscut nici un pacat, Dumnezeu L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El.” „El a fost facut de Dumnezeu pentru noi intelepciune, neprihanire, sfintire si rascumparare.” Mare si minunat Dumnezeu avem. Mare si minunat este Fiul Sau, Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos. Pot sa zic si eu, ca David, in dimineata aceasta, cu toata increderea: „Doamne, auzi-mi glasul dimineata. Dimineata eu imi indrept rugaciunea catre tine, si astept.” Eu pot sa rostesc aceasta rugaciune, dimineata. Tu, cel care citesti, faci lucrul cesta ? Daca-l faci, se va vedea in viata ta pe parcursul zilei. „Cine citeste, sa inteleaga” (Mat. 24:15).
Sursa: resursecrestine.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com