Doamne, eu ca un om am greşit, iar Tu, ca un Dumnezeu, mă iartă - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Doamne, eu ca un om am greşit, iar Tu, ca un Dumnezeu, mă iartă

17:01, marți, 3 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În general, credincioşii noştri se roagă puţin, dar cu multă smerenie. Pot avea ei nădejde de mântuire cu rugăciune puţină? Dar cei bolnavi şi care nu pot citi, cum trebuie să se roage?

Mântuitorul nostru Iisus Hristos a zis: Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca păgânii, cărora li se pare că în multa lor vorbire vor fi ascultaţi. Deci, să nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de ce aveţi trebuinţă, mai înainte de a cere voi de la El (Matei 6, 7-8).

Deci i-a învăţat să se roage cu rugăciunea „Tatăl nostru”. Aşadar, Însuşi Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne-a învăţat pe noi rugăciunea scurtă. Oricine va zice rugăciuni scurte, dar cu smerenie, cu umilinţă şi cu simţirea inimii, se va mântui. Să ne aducem aminte de acel bătrân care, timp de patruzeci de ani, zicea această scurtă rugăciune: „Doamne, eu ca un om am greşit, iar Tu, ca un Dumnezeu, mă iartă”. La fel să facă şi bolnavii. Să se roage lui Dumnezeu cu rugăciuni scurte şi să mulţumească pentru boală.

Extras din Ne vorbește Părintele Cleopa, vol. 4, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2004, p. 60-61

Contact Form Powered By : XYZScripts.com