Doi ani de zile, de la trecerea la cele veșnice a Diaconului Gheorghe Cioruța - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Doi ani de zile, de la trecerea la cele veșnice a Diaconului Gheorghe Cioruța

18:11, marți, 18 iunie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

Luni 17 iunie, s-au împlinit 2 de zile, de la trecerea la cele veșnice a Diaconului Gheorghe Cioruța.

În dimineața zilei, în cadrul parohiei cu hramul,, Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevschi”, din s. Țarigrad, r-nul Drochia, cu binecuvîntarea Înaltpeasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove și a Preasfințitului IOAN, Episcop de Soroca și Drochia, s-a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie condusă de catre Prot. Vitalie Cioruța, parohul bisericii, înconjurat de un sobor de preoți și credincioși, veniți pentru a înălța rugăciuni pebntru sufletul părintelui diacon Gheorghe.

După Sfânta Liturghie, a urmat slujba de pomenire la mormântul părintelui Gheorghe.

***

Diaconul Gheorghe Cioruța s-a născut la data de 10.05.1996 în orașul Bălți. A absolvit Academia de Teologie Ortodoxă din Chișinău în anul 2021. A fost hirotonit diacon de către ÎPS Mitropolit Vladimir în data de 10.12.2021.

Din momentul hirotoniei sale a slujit la biserica „Sf. Arhanghel Mihail” de pe lângă Spitalul clinic municipal „Sf. Arhanghel Mihail” (Spitalul nr. 2 din Chișinău) și slujitor misionar în cadrul Sectorului Sinodal activitate Spirituală în Instituțiile Medicale.

Părintele Diacon Gheorghe Cioruța a lăsat în urma sa familia îndurerată, soția și un copil mic de numai un an.

Bunul Dumnezeu să-l odihnească cu drepții. Veșnica lui pomenire, din neam în neam!

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com