Domnul lucreaza asupra ta - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Domnul lucreaza asupra ta

8:55, sâmbătă, 30 mai, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Vasul…s-a stricat. (Ieremia 18, 4)

Iubite frate, iubite sora, asa sa ie oare? Sa se fi spart vasul, sa nu mai poata fi folosit? Nu, Olarul nu-l va arunca! Insusi faptul ca a continuat sa tina vasul in mainile Sale trebuie sa ne linisteasca. In neputinta noastra, in durerea noastra, in necunoscutul care ne inconjoara, ramanem, totusi, in mainile Lui, ale Celui care nu poate gresi.

Oricare altul ar fi aruncat un vas spart, caruia nu i se mai putea gasi nicio intrebuintare, dar Olarul n-ar face asa ceva. El a hotarat de mai inainte o destinatie si vasului spart, destinatia aceasta fiind iubirea si milostivirea pe care trebuie sa si le dobandeasca. „Supune-te Domnului si roaga-L.” (Psalmi 36, 7). Daca ti se pare ca nimeni nu mai are nevoie de tine, sa stii ca in ochii lui ai ramas de mare pret, „fost-ai cumparat cu pret scump.” De aceea si lucreaza Domnul asupra ta neincetat. Te ia de mana ca sa te duca pe caile Sale, te curateste, te pune la incercare, te desavarseste.

Acum nu-I putem cunoaste intentiile si scopurile in ceea ce ne priveste, dar „vasul pe care-L facea El, cu mainile Lui, s-a stricat astfel ca din el a facut un alt vas, asa cum a placut Lui sa-L faca.” (Ieremia 18, 4)

Avea nevoie de acel vas stricat ca sa-i gaseasca intrebuintare. Il va umple cu slava Sa pentru viata cea trecatoare si pentru viata vesnica. Dumnezeiescul sau chip se va reflecta in acest vas in veci. Nu-i asa ca sunt minunate caile Sale?

Sa ne plecam la picioarele Sale, raniti, zdrobiti, rugandu-L sa se implineasca voia Sa cu noi, oricare ar fi aceea. In mainile Sale vom fi intodeauna in siguranta. Sa se zbuciume imprejurul nostru valurile vietii, sa turbeze furtuna si vifornitele…Acum si de-a pururi sa ne intareasca Domnul, „Cel ce apara adevarul si pazeste pacea, ca in tine Doamne, am nadajduit” (Isaia 26, 3)

Din Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu: 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Editura Sophia

copil_rugaciune

Contact Form Powered By : XYZScripts.com