Duminica a II după Pogorârea Sfântului Duh la Mănăstirea Ciuflea - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Duminica a II după Pogorârea Sfântului Duh la Mănăstirea Ciuflea

12:29, duminică, 26 iunie, 2022 | Cuvinte-cheie:

În Duminica a doua după Pogorârea Sfântului Duh, 26 iunie 2022, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca) a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în catedrala „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” a Mănăstirii Ciuflea înconjurat fiind de preoții slujitori ai Sfântului Locaș.

În cuvântul de învățătură, Preacuvioșia Sa sa adresat credincioșilor relatând că: În pericopa evanghelică de astăzi, Îl vedem pe Hristos Domnul umblând pe lângă Marea Galileei. Având nevoie de lucrători pentru Împărăţia veşnică, S-a adresat unor pescari, zicându-le: „Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni” (Mt. 4, 19). Aceştia, lăsând corabia, mrejele şi familia lor, au mers după Domnul, Care a făcut din ei solii mântuirii, în timp şi spaţiu.

Acest Hristos străbate de două mii de ani Galileea lumii noastre, cerându-ne să-L urmăm spre a găsi în El sens superior şi demnitate adevărată. Mântuitorul nostru este „Calea, Adevărul şi Viaţa” (In. 14, 6), încât, urmându-L, ne dovedim împreună-lucrători cu El la zidirea Trupului tainic, a Bisericii.

Aşa devenim ucenici şi Sfinţi, asemenea înaintaşilor din neamul nostru, pe care îi pomenim în această zi, numită și Duminica Sfinților locali.

Sfânta Liturghie a fost urmată de un Te-deum în care s-a cerut mijlocirea către Tronul Ceresc a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a Sfinților care au proslăvit pământul Moldovei.

Sursa: https://ciuflea.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com