Duminica a V-a după Învierea Domnului (a Samarinencei) prăznuită la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Duminica a V-a după Învierea Domnului (a Samarinencei) prăznuită la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

22:27, duminică, 14 mai, 2023 | Cuvinte-cheie:

În cea de a V-a Duminică după Învierea Domnului, (a Samarinencei), cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, episcopul Ioan de Soroca, vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

După pericopa evanghelică, Preasfinția Sa, a rostit un cuvânt de învățătură referindu-se nemijlocit la înțelesul Evangheliei din această duminică.

Fântâna din Evanghelie lasă a înţelege adâncul unei înalte învăţături revelate care nu pleacă de la cele pământeşti, ci de la cele spirituale şi nu mai puţin reale. Apa vie care ţâşneşte ca dintr-un izvor spre veşnicie potoleşte setea credinciosului pentru tot ce este netrecător sau pentru atingerea scopului întregii creaţii a lui Dumnezeu în vederea moştenirii Împărăţiei Cereşti.

Apa cea Vie, Mântuitorul Hristos, intenționează să o dea tuturor, în funcție de solicitare.

În sfârşit, înţelegem şi faptul că Evanghelia de astăzi cheamă credincioşii la pregătire pentru sărbătoarea Înălţării Domnului, deoarece, prin Înălţarea Sa la cer, Hristos Domnul ne cheamă să căutăm apa cea vie, adică viaţa cea veşnică în iubirea Preasfintei Treimi.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com