Duminica a V-a după Paşti (a Samarinencei), la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Duminica a V-a după Paşti (a Samarinencei), la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

15:15, duminică, 6 mai, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

Ne aflăm încă sub razele binefăcătoare şi pline de lumină dumnezeiască ale marelui praznic al Învierii Domnului şi Dumnezeului nostru Iisus Hristos.

În cea de a V-a Duminică de după Paști, (a Samarinencei), Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

După pericopa evanghelică, PS Episcop IOAN, a rostit un cuvânt de învățătură referindu-se nemijlocit la înțelesul Evangheliei din această duminică.

În cadrul Serviciului divin, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, protoiereul Iurie LUPAȘCU, cu prilejul împlinirii a douăzeci de ani de preoție, a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea cu pietre scumpe.

După oficierea Liturghiei a fost săvârșit un Tedeum, iar mai apoi Episcopul Sorocii l-a felicitat pe părintele protodiacon Anatolie COBZAC cu ocazia prăznuirii Sfântului ocrotitor, iar monahia CRISCHENTIA (Nogailâc), Econom al Catedralei Episcopale, a fost felicitată cu prilejul zilei de naștere.

Sursa: www.ioanmosnegutu.info

Contact Form Powered By : XYZScripts.com