Header image

Duminica a V-a după Paști (a Samarinencei) și prăznuirea aducerii moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae (+345), făcătorul de minuni, din Mira Lichiei la Bari (1087).

16:29, duminică, 22 mai, 2022 | Cuvinte-cheie:

PC Părinte Arhimandrit Nicolae, Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea, a oficiat Slujba Priveghierii și Sfânta Liturghie în Duminica a V-a după Paşti, numită şi a Samarinencei, în Catedrala „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” a Mănăstirii Ciuflea din Chișinău, fiind înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi.

În timpul Sfintei Liturghii a fost citită pericopa evanghelică care ne prezintă întâlnirea Mântuitorului cu femeia samarineancă la fântâna lui Iacob.

Evanghelia de astăzi ne arată trei lucruri deosebite cu o semnificație profundă pentru viața noastră. Și anume, în primul rând Mântuitorul Iisus Hristos schimbă atitudinea oamenilor între ei, în relațiile dintre ei. În al doilea rând schimbă viața omului păcătos într-o viață duhovnicească, curată și sfântă. Și în al treilea rând cheamă la mântuire pe toți oamenii, indiferent de credință și de etnie. Îi cheamă la El ca să creadă în El și să dobândească mântuirea și viața veșnică.

Convorbirea Domnului nostru Iisus Hristos cu femeia samarineancă la fântâna lui Iacob este o lecţie de catehizare creştină şi o călăuză pe calea mântuirii pentru noi toţi. „Apa cea vie“, dătătoare de viaţă a credinţei ortodoxe şi toate izvoarele mântuirii se află numai la fântâna vieţii, care este Biserica. Aici ne aşteaptă Hristos să venim să ne închinăm, să ne rugăm şi să-L lăudăm, să ne mărturisim păcatele şi să-I cerem iertare şi mântuire.

Tot în această zi, Biserica Ortodoxă prăznuiește Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae (+345), făcătorul de minuni, din Mira Lichiei la Bari (1087). Cu acest prilej de mare sărbătoare, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae a felicitat pe cei ce sărbătoresc astăzi ocrotitorul ceresc sau hramul casei, oferind în dar câte o iconiță în semn de amintire și sporire duhovnicească.

Clericii, obștea și enoriașii Sfintei Mănăstiri Ciuflea au felicitat pe cel ce este Duhovnicul acestui Sfânt Așezământ Monahal, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae cu ocazia sărbătoririi ocrotitorului ceresc în care se menționează:

Preacuvioase Părinte Nicolae!
În această zi binecuvântată de Bunul Dumnezeu în care Biserica Ortodoxă Îl cinstește pe Sfântul Ierarh Nicolae, dorim să vă adresăm, toate gândurile noastre de bine și sănătate, rugând pe Milostivul Dumnezeu să vă întărească pentru a rămâne în continuare același păstor blând, iubitor și devotat slujirii Bisericii lui Hristos.

Să aveţi parte şi în continuare, prin mijlocirea Sfântului Ierarh Nicolae, încă mulţi ani înainte, cu sănătate trupească şi sufletească, precum şi putere şi înţelepciune pentru a cârmui cu vrednicie turma încredinţată de Bunul Dumnezeu pe calea mântuirii.

„Mulțumesc la toți care au avut dragoste către Sfântul Părinte Ierarh Nicolae și au venit astăzi și aici și în alte Sfinte Biserici și Mănăstiri ca să-L Slăvim și să-I aducem cântări de laudă și mulțumire celui care este astăzi, a fost și rămâne să fie pentru întreaga creștinătate – Sfântul Mare Ierarh Nicolae, Făcătorul de minuni.” a menționat Preacuvioșia Sa.
Sursa: https://ciuflea.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com