Header image

Duminica a VII-a după Sfintele Paşti la Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM

20:27, duminică, 24 mai, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 24 mai 2015, în Duminica a VII-a după Sfintele Paşti, cea a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic.

La Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu Preotul paroh Octavian Moșin.

După citirea pericopei evanghelice (de la Ioan 17, 1-13) părintele Octavian a adresat credincioșilor prezenți la slujbă un cuvânt de învățătură.

În predica sa pr. Octavian nu doar le-a explicat creștinilor învăţăturile ce reies din Pericopa Evanghelică rânduită a fi citită astăzi la Sfânta Liturghie, dar și le-a relatat celor prezenți despre istoria celor șapte Sinoade Ecumenice, care au avut loc în perioada dintre 325 si 787 d. Hr., hotărârile cărora reprezintă temelia învățăturii ortodoxe. Părintele paroh le-a vorbit deasemenea creștinilor și despre numeroasele erezii care au existat în această perioadă, dar și despre combaterea acestora de către sfinții părinți ai bisericii noastre. La final părintele i-a îndemnat pe toți la păstrarea credinței adevărate și viețuirea conform dogmelor acesteia, căci doar rămânând în adevăr, putem avea nădejde în mântuire și viața veșnică.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com