Duminica a VIII-a după pogorârea Sfântului Duh - Mănăstirea Ciuflea - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Duminica a VIII-a după pogorârea Sfântului Duh – Mănăstirea Ciuflea

12:15, duminică, 7 august, 2022 | Cuvinte-cheie: ,

7 august 2022 – Duhovnicul-administrator al Sfintei Mănăstiri Ciuflea, Preacuviosul Părinte Nicolae împreună cu clericii, a săvârșit Sfânta și dumnezeiasca Liturghie din Duminica a VIII-a după pogorârea Sfântului Duh, în Catedrala „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” a Mănăstirii.

Evanghelia duminicii a fost a Înmulțirii pâinilor care înseamnă Evanghelia înmulțirii iubirii.

Pâinile din Evanghelia de azi au devenit simbol pentru cele cinci prescuri care se aduc la biserică în vederea pregătirii Sfintei Împărtășanii și pentru cele cinci pâini care se aduc la Litie. Deci în Înmulțirea pâinilor nu avem de-a face doar cu o hrană trupească, ci este o hrană trupească cu înțelesuri duhovnicești.

La finalul Sfintei liturghii a urmat un Te-deum de slavă și mulțumire Preasfintei Treimi, Maicii Domnului și Tuturor Sfinților pentru toate binefacerile de care ne învrednicim zi de zi.

***

Marți, 9 august, când biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor, Pantelimon, la Sfânta Mănăstire Ciuflea începând cu ora 07:00 va fi săvârșită Sfânta Liturghie urmată de Taina Sfântului Maslu de obște.

Cei ce voiesc a participa la Taina Sf. Maslu este necesar să se mărturisească luni, la slujba priveghierii.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com