Duminica a XVIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala Episcopală din Soroca - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Duminica a XVIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala Episcopală din Soroca

14:10, duminică, 8 octombrie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 8 octombrie 2017, în Duminica a XVIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, zi în care este prăznuit și Sfântul Cuvios Serghie de Radonej. Cu acest prilej, la Catedrala Episcoaplă „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți și diaconi în frunte cu PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Moldovei.

În cadrul Serviciului divin, Episcopul Ioan a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat principalele înțelesuri duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care este relatată minunea săvârșită de Domnul Iisus Hristos pe marea Galileii în fața Sfinților Apostoli.

La final PS Ioan a făcut o invitație enoriașilor Catedralei Episcopale, la sfințirea bisericii „Sf. Mare Mucenic Dumitru” din municipiul Soroca, Joi, 12 octombrie 2017, eveniment la care va onora cu prezența Înaltpreasfinția Sa, Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove și PS Episcop Siluan al Orheiului.

Biserica „Sf. Mare Mucenic Dumitru” se află pe strada Stan Poetaș, nr 1, cartierul Bujerăuca, mun. Soroca.

La slujba de astăzi au participat numeroși credincioși din orașul Soroca și din împrejurimi.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com