Header image

Duminica a XXIII-a după Cincizecime la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca

17:00, duminică, 15 noiembrie, 2020 | Cuvinte-cheie:

15 noiembrie 2020. În Duminica a XXIII-a după Cincizecime, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

Episcopului sorocean i-au coliturghisit: Paisie (Tamazlîcaru), starețul schitului „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Stîrceni, r. Florești și soborul de slujitori ai Catedralei episcopale.

La predică, PS Ioan a prezentat semnificațiile textului evanghelic al vindecării demonizatului din ținutul Gherghesenilor (cf. Luca 8, 26-39), explicând că cel vindecat „a devenit un ucenic mărturisitor al puterii tămăduitoare a Mântuitorului Hristos și, în același timp, al iubirii și milostivirii lui Dumnezeu față de oameni”.

În timpul Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, monahul Stelian (Enachii) a fost hirotonit în treapta de ierodiacon pe seama schitului „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Stîrceni, raionul Florești.

După Liturghie, a fost săvârșit un Tedeum de mulțumire, iar mai apoi, Episcopul Ioan a adresat tuturor celor prezenți un cuvânt de felicitare cu ocazia slujbei duminicale.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com