Duminica a XXVI-a după Pogorârea Sfântului Duh, la Mănăstirea Ciuflea - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Duminica a XXVI-a după Pogorârea Sfântului Duh, la Mănăstirea Ciuflea

16:35, duminică, 11 decembrie, 2022 | Cuvinte-cheie:

În Duminica a XXVI-a după Pogorârea Sfântului Duh (a II-a din postul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos), în Catedrala „Sf. M. Mc. Teodor Tiron”, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii, împreună cu soborul de preoți slujitori și mulțimea de credincioși.

În lăcașurile de cult ortodoxe, la Sfânta Liturghie oficiată astăzi s-a citit pericopa evanghelică de la Luca 13. 10-17 ce prezintă tămăduirea femeii gârbove de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Așadar, prin această Evanghelie, Mântuitorul Iisus Hristos combate formalismul, bigotismul și superficialitatea și ne îndeamnă să facem binele oricând, în orice loc și în orice timp, pentru că, chiar dacă într-o duminică nu ai putut veni la biserică, dar ai făcut un bine pentru ajutorarea aproapelui tău, aceea este rugăciune, este rugăciunea mâinilor, este rugăciunea faptelor. Spre aceasta ne îndeamnă Mântuitorul Hristos: să fim cu luare aminte, mai ales că ne pregătim duhovnicește pentru întâmpinarea Pruncului Dumnezeiesc Ce Se va naște în ieslea Betleem-ului.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul Mănăstirii Ciuflea, dirijat de presbitera Olga Ghețiu.

După Liturghie, a fost săvârșit un Te-deum de mulțumire închinat Preasfintei Treimi, Sfinților și Cetelor Îngerești.

Sursa: https://ciuflea.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com