Duminica a XXVII-a după Pogorârea Sfântului Duh (a vindecării celor zece leproși), la Mănăstirea Ciuflea - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Duminica a XXVII-a după Pogorârea Sfântului Duh (a vindecării celor zece leproși), la Mănăstirea Ciuflea

14:03, duminică, 18 decembrie, 2022 | Cuvinte-cheie:

„De vreme ce ziua Duminicii îmi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stăpâne, cu care ai zidit lumea și ai răscumpărat pe om; pentru acesta, iubitorule de oameni, Doamne, mă închin Ție, și-Ți multumesc foarte pentru darurile cele mari ce ai făcut tuturor zidirilor Tale”.

În Duminica a XXVII-a după Cincizecime – a vindecării celor zece leproși, la sfânta mănăstire Ciuflea au răsunat dangătele clopotelor chemând creștinii la rugăciune și la un nou ospăț euharistic.

Și în această zi de Duminică, cu Ajutorul Celui de Sus, credincioşi în număr mare au trecut pragul Catedralei „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca) şi slujitorii sfântului lăcaş.

Corul Mănăstirii Ciuflea, dirijat de presbiterea Olga Ghețiu a oferit răspunsurile la slujbă.

Pornind de la fragmentul evanghelic al vindecării celor zece leproși (Luca 17, 12-19), Arhimandritul Nicolae a rostit un cuvânt despre importanța virtuții recunoștinței în viața creștinilor.

Slujba s-a încheiat cu un Te-deum de mulțumire închinat Tatălui Ceresc pentru toate binefacerile și binecuvântările Sale. Iar, mai apoi conform tradiției toţi cei prezenţi în biserică s-au închinat la chivotele cu sfinte moaşte păstrate cu multă evlavie de obștea Mănăstirii Ciuflea.

Sursa: https://ciuflea.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com