Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci la catedrala episcopală "Adormirea Maicii Domnului" din orașul cetate Soroca - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul cetate Soroca

15:58, duminică, 25 septembrie, 2022 |

În Duminica a XV-a după Pogorârea Duhului Sfânt, 25 septembrie 2022, care precede praznicul Înălțării Sfintei și de Viață Făcătoare Cruci, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul cetate Soroca.

În cuvântul de învăţătură rostit credincioşilor prezenţi, Episcopul Ioan a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică.

Taina coborârii Fiului lui Dumnezeu”, a arătat PS Ioan, „se desăvârşeşte prin Cruce, pe care, răstignindu-Se, îmbrăţişează întreaga omenire, răscumpărând-o. Opera de mântuire a lui Hristos este un act pornit din iubire nemărginită a lui Dumnezeu, care constă nu numai în vindecarea naturii umane şi restabilirea ei în starea de la început, ci şi în revărsarea în noi a vieţii care este în Dumnezeu”.

„Opera de mântuire a lui Hristos este un act pornit din iubire nemărginită a lui Dumnezeu, care constă nu numai în vindecarea naturii umane și restabilirea ei în starea de la început, ci și în revărsarea în noi a vieții care este în Dumnezeu”, a încheiat Episcopul Sorocii.

La finalul Sfintei Liturghii, Episcopul Vicar al Mitropoliei Moldovei a invitat credincioșii soroceni să participe și la sărbătoarea în cinstea Înălțării Sfintei Cruci, ce va avea loc marți, 27 septembrie.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com