Duminica după Botezul Domnului, la Catedrala episcopală din Soroca - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Duminica după Botezul Domnului, la Catedrala episcopală din Soroca

18:22, duminică, 22 ianuarie, 2023 | Cuvinte-cheie:

În Duminica după Botezul Domnului, episcopul Ioan de Soroca, vicar mitropolitan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârşit sfânta liturghie la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, din oraşul Soroca.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat înțelesurile Pericopei Evanghelice de la Matei în care se vorbește despre Începutul propovăduirii Domnului.

Ierarhul le-a vorbit credicioşilor şi despre semnificația Luminii la care se face referire în Evanghelia după Matei: „Hristos este acea lumină mare pe care o văd cei din Galileea neamurilor, care străbate Ţara Sfântă din Betleem şi Nazaret şi ajunge până acolo, iar de acolo lumina faptelor Sale minunate, a minunilor care exprimă iubirea Sa faţă de oameni.

Hristos este cu adevărat Lumina lumii. Pe El îl vede Prorocul Maleahi ca pe Soarele Dreptăţii. Dacă soarele fizic ne luminează şi ne oferă căldură, iar fără de el viaţa noastră nu ar fi posibilă şi Soarele duhovnicesc Hristos este Cel care ne încălzeşte cu lumina şi cu puterea Sa”.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com