Duminica după Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Duminica după Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos

13:00, duminică, 9 ianuarie, 2022 | Cuvinte-cheie:

În Duminica după Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, 9 ianuarie 2022, credincioși în număr mare și-au îndreptat ca de fiecre dată pasul către Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” din Capitală.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roşca), Duhovnicul-administrator al Mănăstirii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În timpul Dumnezeieștii Liturghii, slujitorii și credincioșii, s-au rugat Bunului Dumnezeu pentru sănătate, vremuri pașnice, împliniri duhovnicești și ferire de toată neorânduirea și răutatea.

La predică, PC Părinte Nicolae a tâlcuit pericopa evanghelică duminicală cu tema „Fuga în Egipt” (Matei 2, 13-23).

Textul evanghelic prezintă fuga în Egipt a Maicii Domnului împreună cu dreptul Iosif, purtând cu ei pe Pruncul Iisus.
Mântuitorul Iisus Hristos a fost prigonit încă de la naşterea Sa, mai întâi de Irod, iar apoi de mai marii Iudeilor care L-au şi răstignit. Mântuitorul Hristos a fost prigonit atunci, iar astăzi Biserica Sa este prigonită. Să ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne întărească în credinţă şi să nu uităm cuvântul Mântuitorului care zice: „În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.” (Ioan 16:33)

După Sfânta Liturghie, Arhim. Nicolae împreună cu slujitorii Mănăstirii, au oficiat un Te-Deum de sănătate și mulțumire către Atotmilostivul Dumnezeu și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

Tot astăzi se face și pomenirea Sfîntului și Dreptului Iosif logodnicul, David împăratul și lacov, ruda Domnului. Sf. Ap. Întîiul Mucenic și Arhid. Ștefan (a. 34)

Sursa: http://ciuflea.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com