Header image

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim – Floriile, la Mănăstirea Ciuflea

16:10, duminică, 25 aprilie, 2021 | Cuvinte-cheie:

În Duminica Intrării Domnului Ierusalim (a Floriilor), Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca) a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în Catedrala mănăstirii Sf. M. Mc. Teodor Tiron, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

La Liturghie s-a citit pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Ioan, capitolul al XII-lea, versetele de la 1 la 18 care prezintă Ungerea Mântuitorului Iisus Hristos în Betania, dar și Intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim.

În cuvântul de învățătură Părintele Arhim. Nicolae le-a vorbit credincioșilor despre semnificațiile duhovnicești ale marelui praznic al Intrării Domnului în Ierusalim. De asemenea, ierarhul le-a explicat celor prezenți că odată cu această zi de sărbătoare se prevestește Învierea Domnului și se intră în Săptămâna Sfintelor Pătimiri.

Foarte mulți credincioși prezenți la Sfânta Liturghie s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

La final, toţi credincioşii au primit ramuri de salcie, special pregătite de obștea Mănăstirii şi binecuvântate în cadrul slujbei de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae.

În Săptămâna Patimilor, slujitorii Mănăstirii Ciuflea îi așteapă pe credincioșii care doresc să se spovedească și să se împărtășească, spre iertarea păcatelor și spre mântuire.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com