Header image

Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a lăsatului sec de brânză), la Catedrala Episcopală din Soroca

16:11, duminică, 10 martie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a lăsatului sec de brânză), Preasfințitul Ioan al Sorocii, Episcop vicar mitropolitan, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

La slujba duminicală au participat clericii și enoriașii edificiului eclesial central al acestei urbe. În această Duminică, a patra din Perioada Triodului, se lasă sec pentru Sfântul şi Marele Post al Paştelui.

În cuvântul de învăţătură, rostit în cadrul slujbei Episcopul Ioan, a arătat legătura dintre Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei (6, 14-21) şi începutul Postului Mare. Preasfinția Sa a vorbit despre iertare, post şi fapte bune, ca mijloace care ne dau posibilitatea de a ne împărtăşi cu vrednicie cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos spre a dobândi Împărăţia cerurilor.

Tema Evangheliei de astăzi subliniază importanța iertării semenilor ca pregătire pentru Postul Sfintelor Paşti, importanţa ascultării învăţăturilor care duc pe calea Împărăţiei Cerurilor, dar mai ales necesitatea postului pentru creștinii ortodocși.

În timpul serviciului divin, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, tânărul Iurie Pahom a fost hirotonit în treapta de diacon.

Imediat după Sfânta Liturghie a fost oficiat Cinul Iertării, după care Episcopul Sorocii a oferit credincioșilor spre binecuvântare iconițe cu chipul Fericitei Matrona de Moscova, aduse de Preasfinția Sa de la mănăstirea stavropighială „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova – locul aflării moaștelor Fericitei Matrona.

Sursa: www.ioanmosngutu.info

Contact Form Powered By : XYZScripts.com