Dumitru Comănescu, cel mai vârstnic bărbat din lume, a încetat din viață. Își atribuia longevitatea iubirii din familie - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Dumitru Comănescu, cel mai vârstnic bărbat din lume, a încetat din viață. Își atribuia longevitatea iubirii din familie

12:04, luni, 29 iunie, 2020 | Cuvinte-cheie:

Dumitru Comănescu, în vârstă de 111 ani și 231 de zile, a trecut la cele veșnice sâmbătă. Timp de o lună, a fost cel mai vârstnic bărbat din lume conform clasamentului „Ten Oldest Living Men”. Cu câteva zile în urmă, Părintele Patriarh Daniel i-a oferit Crucea Patriarhală.

Românul s-a născut la 8 noiembrie 1908 în Provița de Jos, comuna Drăgăneasa, Prahova. În tinereţe s-a remarcat ca unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipol al lui Gheorghe Ionescu Siseşti, fondatorul Institutului de Cercetări Agronomice.

„Dumitru Comănescu a fost OMUL POVESTE, care a scris istorie. Iubitor de matematică, dar pasionat de plante, pasiune ce l-a dus către meseria de inginer agronom, a fost în spatele frontului pentru a asigura pâinea țării în cel de-al Doilea Război Mondial”, a scris pe Facebook Alexandra Dobre, Director General la Centrul pentru Seniori al Municipiului București (foto sus, stânga).

„A muncit cu pasiune 70 de ani, a avut o viață cumpătată, înconjurat de dragostea familiei. A supraviețuit și ne-a încurajat pe toți în perioada pandemiei, însă de acum le va cânta romanțele atât de dragi și va recita poezii îngerilor”, a adăugat ea.

Cu doar câteva zile înainte, miercuri, 24 iunie, Părintele Patriarh Daniel îi acordase lui Dumitru Comănescu Crucea Patriarhală, „pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare Bisericii și societății”. Bărbatul a mulțumit cu recunoștință, spunând: „Dragii mei, iată o instituție românească care respectă senectutea: Biserica Ortodoxă Română!”

Meseria sa l-a făcut pe Dumitru Comănescu să-și petreacă o marte parte din viață în natură, dar bărbatul spunea că secretul longevității sale a stat în dragostea familiei.

Foto credit: Facebook / Alexandra Dobre

Sursa: https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com