Header image

Elita adevărată a României – Sfinții închisorilor, partizanii libertății

11:22, marți, 14 mai, 2019 | Cuvinte-cheie: , , ,

14 mai este Ziua Nationala de cinstire a fostilor detinuti politic arestati in noaptea de 14-15 mai 1948 (Legea 127/2017), data la care s-au facut cele mai numeroase arestari din istoria Romaniei. Generatia de la 1948, elita intelectualitatii de la acea vreme, a fost aruncata in beznele temnitelor de pe cuprinsul intregii tari.

Studentii au fost subiectii odiosului Experiment Pitesti, femeile au trecut prin anchetele bestiale de la Vacaresti, apoi inchise la Miercurea Ciuc, legionarii la Aiud… Canalul Dunare-Marea Neagra, sau Canalul Mortii, Sadaclia, Periprava, Targu Ocna, Baia Sprie, Jilava, au inghitit si ele sufletele celor mai buni fii ai Neamului. Toate acestea pentru libertatea, demnitatea si Credinta noastra. Pentru Cruce, Biserica si Neam.

Ei au indurat cele mai atroce torturi fizice si psihice, au fost obligati sa isi manance fecalele, si-au sacrificat tineretea in cumplitele temnite comuniste, femeile au fost violate, iar umilintele indurate de toti nu pot fi nici macar imaginate. Noi ce facem? Avem datoria ca, macar o data pe an, sa le aducem un omagiu, sa le dedicam doua ore din existenta noastra, spre a pastra vie nadejdea ca jertfa lor nu a fost in zadar.

„Cei ce au cazut ucisi de gloantele dusmane
Pasesc in rand cu cei ce au ramas.”

Veniti alaturi de noi marti, 14 mai, la ora 19:00 in Piata Revolutiei, in fata Ministerului Afacerilor Interne, locul in care mii de exponenti ai generatiei ’48 au trecut prin bestiale anchete.

#holocaustulnostru
Preluat “Asociatia Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei “

Contact Form Powered By : XYZScripts.com