Header image

Episcopul Petru, despre chezășia viitorului acestui neam

23:08, marți, 23 octombrie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , ,

Mănăstirea Hârbovăț

Creștini din toate colțurile Moldovei au venit duminică la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Hârbovăț, pentru a participa la prima slujbă în cinstea Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni.

Aceasta este prima slujbă după decizia sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova de a transfera slujba de prăznuire a Icoanei făcătoare de minuni și a soborul Tuturor Sfinților care s-au proslăvit pe pământul Moldovei de pe 1/14 octombrie în prima duminică după serbarea Acoperământului Maicii Domnului.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost un prilej de rugăciune, unitate şi comuniune a creștinilor, care au adus laudă Maicii Domnului care a dat acest mare odor, Icoana Sa Făcătoare de Minuni a Moldovei.

După Sfânta Liturghie, Episcopul Petru de Ungheni și Nisporeni le-a explicat creștinilor că țara noastră va avea viitor doar dacă vom păstra legătura vie cu Dumnezeu.

Garanția unui viitor promițător și strălucit al țării și al Bisericii noastre este păstrarea legăturii permanente cu Dumnezeu, evlavia populară și credință specială pe care cu mare greu o mai întâlnești astăzi la alte popoare europene. Să reținem că scopul și rostul vieții noastre și a toate câte le facem să fie în slujba Luminii, Adevărului și a înfăptuirii dreptății lui Dumnezeu în lume, a explicat Episcopul Petru.

Ierarhul a precizat că, începând secolul al XVIII-lea și până în zilele noastre, creștinii ortodocși vin la Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Hârbovăț pentru a afla mângâiere și tămăduire sufletească și trupească.

Pe parcursul anilor, această icoană a supraviețuit în chip minunat mai multor incendii. De atunci, icoana este considerată drept izbăvitoare și ajutătoare în necazuri atât a monahilor, cât și a mirenilor, bucurându-se de o cinstire deosebită în țara noastră.

de Cezar Salagor

Contact Form Powered By : XYZScripts.com