Episcopul Filaret a liturghisit în Duminica a 35-a după Pogorârea Sfântului Duh, la Mănăstirea Căpriana - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul Filaret a liturghisit în Duminica a 35-a după Pogorârea Sfântului Duh, la Mănăstirea Căpriana

15:20, duminică, 4 februarie, 2024 | Cuvinte-cheie:

În Duminica a 35-a după Pogorârea Sfântului Duh, 4 februarie 2024, Preasfințitul episcop Filaret, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Mănăstirii “Adormirea Maicii Domnului” din Căpriana.
Evanghelia duminicii de astăzi ne prezintă Vindecarea orbului din Ierihon de către Mântuitorul Iisus Hristos.
Să-i invidiem pe orbi, spune Sfântul Ioan Gură de Aur. Chiar dacă mulțimea ne împiedică în rugăciunile noastre, noi să continuăm a ne ruga, ca prin aceasta să-L facem pe Dumnezeu să se milostivească spre noi. Uitați-vă la orbi: nimic nu-i oprea pe ei, fiindcă rugăciunea de vindecare era însoţită de rugăciunea de miluire. Ea era împletită cu pocăința pentru păcatele lor și mărturisirea lor în fața lui Dumnezeu. De aceea strigau ei așa de mult și tare. Ei știau că dacă Domnul nu-i iartă, n-o să-i miluiască și n-o să fie vindecați. De aceea ei n-au încetat să-L roage până când Iisus nu i-a chemat la El și n-a întrebat ce doresc. Când aceștia au spus: „Doamne, să se deschidă ochii noștrii” (Mt. 20, 33), ca să „vedem” (Mt. 18, 41) şi Iisus, milostivindu-se, „îndată au văzut” (Mt. 20, 34).
În încheierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa împreună cu soborul de slujitori, a oficiat un te-deum de sănătate și mulțumire Domnului pentru toate binecuvântările revărsate asupra tuturor creștinilor.
Contact Form Powered By : XYZScripts.com