Episcopul Filaret a oficiat în duminica Sfântului Ioan Scărarul, Dumnezeiasca Liturghie, la Mănăstirea Căpriana - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul Filaret a oficiat în duminica Sfântului Ioan Scărarul, Dumnezeiasca Liturghie, la Mănăstirea Căpriana

14:42, duminică, 14 aprilie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Numeroși credincioși au fost prezenți astăzi, în Duminica a IV-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), la Dumnezeiasca Liturghie oficiată de către episcopul Filaret, la Mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului” din Căpriana.

În cuvântul său de învățătură rostit după citirea Pericopei Evanghelice de la Marcu (cap. 9, v. 17-32) care prezintă Vindecarea fiului lunatic, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți despre puterea credinței. 

De asemenea, ierarhul a mai vorbit și despre Sfântul Ioan Scărarul: „Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Cuvios Ioan Scărarul sau Sinaitul. Duminica a IV-a din Postul Mare este închinată întotdeauna Sfântului Cuvios Ioan Scărarul. 

Acest sfânt cuvios care s-a nevoit la începutul secolului al VII-lea în Muntele Sinai. De fapt, s-a născut la sfârșitul secolului al VI-lea și a viețuit în Muntele Sinai până în anul 649 când a fost chemat la veșnicele locașuri. A dus o viață de sfințenie, de curăție.

Totodată, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să petreacă și în continuare Sfântul și Marele Post în rugăciune, curăție și smerenie, or tocmai smerenia este o condiție esențială a credinței, iar lucrarea credinței se face simțită prin urmarea învățăturii Bisericii. 

Duminica viitoare, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a V-a din Postul Mare (a Cuvioasei Maria Egipteanca).

Sursa: Mănăstirea Căpriana

Contact Form Powered By : XYZScripts.com