Episcopul Ioan a liturghisit în ziua pomenirii Dreptului Simeon și a Proorociței Ana, la catedrala mitropolitană "Nașterea Domnului" din Chișinău - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul Ioan a liturghisit în ziua pomenirii Dreptului Simeon și a Proorociței Ana, la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

12:55, vineri, 16 februarie, 2024 | Cuvinte-cheie:

La data de 16 februarie 2024, ziua după-prăznuirea Întâmpinării Domnului, pomenirea Sfântului și Dreptului Simeon și a Proorociței Ana, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în altarul „Sfântul Binecredincios Voievod Ștefan cel Mare” al catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

În Evanghelia evenimentului înfățișării la Templu, alături de Sfânta Familie, apar menționate două persoane sfinte – dreptul Simeon și Proorocița Ana.

Ana proorocița era în vârstă, trăind majoritatea anilor vieții în jurul templului în post și rugăciune.Învățăm de la Sfânta Ana constanța în credință precum și importanța, demnitatea vârstei înaintate. Pentru slujirea ei noaptea și ziua în post și rugăciune Dumnezeu îi rânduiește bucuria de a-L vedea pe Cel așteptat spre mântuire poporului ales.

Despre Simeon aflăm că era un om pios, drept și temător de Dumnezeu „așteptând mângâierea lui Israel” adică venirea Izbăvitorului. Simeon „din îndemnul Duhului a venit la templu” în momentul în care Maica Domnului înfățișa pe pruncul Iisus după rânduială. În locul uriaș al templului o astfel de întâlnire nu putea fi întâmplătoare.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com