Header image

Episcopul Ioan al Sorocii a liturghisit alături de Preafericitul Patriarh KIRIL la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Moscova

8:46, vineri, 9 martie, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

La data de 8 martie Biserica o cinstește în cântări de rugăciune pe Sfânta Fericita Matrona de Moscova.

În această zi la mănăstirea stavropighială „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova a fost slujită Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite în legătură cu împlinirea a douăzeci de ani de la aflarea cinstitelor moaște ale Fericitei Matrona.

Slujba a fost condusă de către Preafericitul Patriarh Kiril, totodată participând și ÎPS Arsenie, mitropolit de Istra și prim vicar patriarhal, ÎPS Teognost, arhiepiscop de Serghievo-Posad, vicar patriarhal, PS Serafim, episcop de Liubereț, vicar patriarhal.

La slujba praznicală, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a participat și Preasfințitul Ioan, episcopul Sorocii.

La sfârșitul slujbei, episcopul vicar al Mitropoliei Moldovei a fost felicitat de către Patriarhul Kiril cu prilejul aniversării a trei ani din ziua hirotonirii în treapta de arhiereu.

La rândul său, episcopul Ioan a exprimat mulțumire Patriarhului pentru mesajul de felicitare, dar și pentru încrederea acordată – responsabila slujire arhierească.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com