Episcopul Ioan de Soroca, a liturghisit în sâmbăta a IV-a din Postul Mare, la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul Ioan de Soroca, a liturghisit în sâmbăta a IV-a din Postul Mare, la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca

16:03, sâmbătă, 25 martie, 2023 | Cuvinte-cheie:

În sâmbăta a IV-a din Postul Mare, consacrată pomenirii tuturor celor din veac răposați, totodată și pomenirea Sf. Irh. Grigorie Dialogul, Episcopul Romei, PS Ioan, episcop de Soroca și vicar mitropolitan, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

Parastasele din timpul Postului Mare se fac atât sâmbăta, cât și duminica, deoarece în aceste zile se săvârșește una dintre Liturghiile depline, fie a Sfântului Ioan Gură de Aur, fie a Sfântului Vasile cel Mare. Parastasul nu se face legat de Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, care se săvârșește în zilele săptămânii din post.

După liturghie, creștinii care s-au pregătit și au luat dezlegare de la duhovnic, s-au Împărtășit cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului nostru Iisus Hristos.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info/

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com