Episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga a coliturghisit la hramul catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din mun. Bălți - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga a coliturghisit la hramul catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din mun. Bălți

19:50, miercuri, 22 mai, 2024 | Cuvinte-cheie: , ,

În ziua prăznuirii Aducerii Moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, miercuri 22 mai, la invitația arhiepiscopului Marchel de Bălți și Fălești și cu binecuvântarea arhiepiscopului Anatolie de Cahul și Comrat, episcopul-vicar, Preasfințitul Nicolae de Ceadîr-Lunga a coliturghisit la hramul catedralei ”Sfântul Ierarh Nicolae” din mun. Bălți.

Înaltpreasfințitului Marchel i-au coliturghisit Preasfințiții episcopi-vicari eparhiali: Nicolae de Ceadîr-Lunga și Patrocl de Dondușeni.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul arhieresc condus de protoiereul Alexandru Paiul.

Printre mulțimea de credincioși veniți la Dumnezeiasca liturghie prilejuită de hramul catedralei ”Sf. Irh. Nicolae” dar și hramul municipiului Bălți, a fost prezent dl Alexandr Petkov, primarul mun. Bălți dar și alți reprezentanți ai administrației publice locale.

În încheierea serviciului divin, Chiriarhul eparhiei, Înaltpreasfințitul Marchel a felicitat locuitorii mun. Bălți cu această frumoasă sărbătoare dar și pe cei care astăzi sărbătoresc ocrotitorul ceresc sau al casei lor.

În mesajul de felicitare adresat celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a felicitat si pe vicarul Eparhiei de Sud, Preasfințitul Nicolae de Ceadîr-Lunga care a răspuns cu drag invitației de a sluji astăzi Sfânta Liturghie în capitala de nord a țării – mun. Bălți.

Foto: https://ephbalti.md/
Sursa: https://ciuflea.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com