Header image

Episcopul Petru – cel ce nu așteaptă pe cei săraci să vină la el, ci îi caută…

17:05, marți, 17 ianuarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

RecentPreasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, îndemnat de cuvântul Sfântului Apostol Pavel „să facem bine către toţi şi mai vârtos către cei de o credinţă cu noi” (Gal. VI, 10), și fiind cel ce nu așteaptă pe cei săraci să vină la el, ci îi caută ca să facă milă cu cei nevoiași, căci înfricoșător este cuvântul Sfîntului Ioan Gură de Aur ,,că cel ce nu dă săracilor din averea sa, este ca și cum ar fura”.

De data aceasta Episcopul Petru s-a deplasat la spitalul raional Ungheni, în secția maternitate unde a venit pe lume al doilea copil al unei familii nevoiașe din satul Buciumeni, raionul Ungheni, tatăl căruia a suferit un grav accident rutier, în urma căruia s-a ales cu arsuri pe o suprafață de 35 % a corpului, iar pentru cheltuielile la nașterea copilului au luat cu împrumut o sumă de 3000 lei.

Ierarhul ne fiind indiferent de acest caz a venit cu un ajutor considerabil atât pentru micul prunc cât și pentru copilul de acasă care au primit hăinuțe pentru o perioadă mai lungă de timp. Mămica copilului a primit din parte Chiriarhului suma de bani necesară pentru achitarea datoriei. Femeia creștină copleșită de emoții, cu ochii în lacrimi a mulțumit pentru purtarea de grijă a Episcopului.

Sursa http://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com