Header image

PS Varlaam Ploieșteanul – clericii trebuie să fie într-o permanentă pregătire pentru a face față unei societăți tulburate

Miercuri, în deschiderea colocviilor pentru obținerea gradului I clerical, Episcopul vicar Varlaam Ploieșteanul le-a recomandat candidaților să realizeze studii pe teme care privesc viața și provocările societății contemporane.

„Ați văzut și dumneavoastră că nu sunt puține schimbările din societate, schimbări de mentalitate, schimbări de cultură ș.a.m.d. Toate presupun o permanentă pregătire a noastră pentru a face față unei societăți tulburate de fel de fel de ideologii, de concepții de viață”, a spus ierarhul potrivit Radio Trinitas.

„Societatea, cum vedeți, adeseori este manipulată sau indusă în eroare de anumite propagande foarte bine construite și susținute. De aceea, este important să abordați teme cu impact în activitatea dumneavoastră pastorală”, a adăugat Episcopul vicar patriarhal.

Aproape două sute de candidați din Mitropolia Munteniei și Dobrogei susțin miercuri și joi la Palatul Patriarhiei colocviile pentru obținerea gradului I clerical.

Participanții la colocvii vor avea apoi un an la dispoziție pentru întocmirea lucrării cu care se vor prezenta la examenul pentru obținerea gradului întâi în preoție.

Sursa: www.bailica.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com