Header image

Eroare incredibilă la fertilizarea în vitro: Va naşte copiii unor străini!

16:50, miercuri, 16 aprilie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

O tanara italianca a ramas insarcinata, dar gemenii pe care ii asteapta apartin altui cuplu, pentru ca in cadrul procesului de fecundare asistata embrionii au fost schimbati din greseala de catre medici.

Abia dupa trei luni de sarcina, medicii si-au dat seama de eroarea comisa, mai precis atunci cand au constatat incompatibilitatea genetica, potrivit “La Stampa” citat de L’Express.

Alertat la scurt timp dupa, Ministerul italian al Sanatatii a demarat, duminica, o ancheta la Spitalul Sandro Pertini unde a avut loc procesul de fertilizare in vitro.

Eroarea medicala s-a produs pe 4 decembrie, cand patru cupluri diferite au fost supuse unei fecundari asistate in spitalul mentionat. Cu toate precautiile luate de catre medici, acestia au schimbat din greseala embrionii a doua dintre perechi.

Asa s-a trezit o femeie ca poarta in pantece copiii (gemeni) altui cuplu. Odata descoperita eroarea, unitatea medicala specializata in tratarea fertilitatii a fost inchisa.

“Normele nationale privind fertilizarea asistata […] sunt foarte riguroase si garanteaza, daca ele sunt aplicate corect, trasabilitatea intregului material biologic pe tot parcursul fecundarii asistate”, a precizat ministerul, care doreste acum sa verifice daca au fost respectate aceste norme in procedura care a condus la o asa eroare medicala.

Comisia va trebui sa stabileasca daca nu cumva acelasi lucru s-a intamplat si cu celelalte doua mame tratate la inceputul lui decembrie.

In ceea ce priveste cel de-al patrulea cuplu, procesul de fecundare a esuat.

Institutia sanitara in cauza a precizat ca a fost informata abia pe 27 martie 2014 de problema unei “incompatibilitati genetice” intre parinti si embrioni.

Pana la noi ordine, toate implantarile de embrioni fecundati in vitro au fost intrerupte.

sursa

Contact Form Powered By : XYZScripts.com