Este un mare dar să știi să te faci înțeles - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Este un mare dar să știi să te faci înțeles

9:46, marți, 18 decembrie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , ,

Este un mare dar să știi să te faci înțeles, căci lumea e făcută din înțelesuri și înțelegerea e singurul prilej de bucurie adevărată.

Darul de a pune în cuvinte ceea ce ești și ceea ce vezi este un prinos adus omenirii, căci în fiecare din noi trăiește umanitatea întreagă și orice exprimăm despre noi înșine zicem de fapt despre oameni – bucuria lecturii se datorează tocmai acestui fapt al regăsirii noastre în cel care scrie.

Dionisie Areopagitul spunea că nu doar oamenii învață unul de la altul, ci pînă și îngerii învață de la oameni experiența cunoașterii omenești, în timp ce ei ne comunică, prin gînduri, experiența cunoașterii îngerești. Dar cu toate acestea, nici toate darurile din lume nu te ajută să te faci înțeles dacă la capătul celălalt se află o inimă împietrită, închisă în sine din pricina egoismului și a îmbătarii de propria persoană.

Bucuria este cunoaștere, iar cunoașterea este dragoste. Toate celelalte sînt doar umbre ale bucuriei, hrănite din extazul egoist al micilor succese, incapabil de cunoaștere pentru că nu este luminat de iubire.

Pr. Savatie (Baștovoi)

Contact Form Powered By : XYZScripts.com