Header image

Europa vrea să interzică minorilor sub 16 ani accesul pe Facebook

18:23, marți, 15 decembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Copiii sub 16 ani n-ar trebui să mai aibă acces la reţele sociale, se arată într-un proiect legislativ care ar urma să fie adoptat în Europa.

Ar putea părea o decizie foarte radicală, dar argumentele pentru astfel de măsuri sunt cu siguranţă ancorate în intenţii bune. Totul a pornit de la nivelul sporit de agresivitate online care în ultimii ani a făcut tot mai multe victime. În contextul în care anumiţi adolescenţi sunt agresaţi online constant cu consecinţe dramatice, chiar până la punctul sinuciderii, este din ce în ce mai evident că reţeta actuală nu funcţionează.

Proiectul este într-un stadiu destul de avansat, iar dacă va fi aprobat se va aplica la nivelul întregii Uniuni Europene. Ca urmare, tinerii din România se vor afla şi ei printre cei afectaţi de aceste măsuri. Nu a trecut mult timp până când ştirea a fost preluată de foarte multe publicaţii online, iar şansele ca ea să se materializeze nu sunt deloc mici.

Alternativa ar implica un acord din partea părinţilor. Astfel, dacă un părinte îşi asumă că monitorizează activitatea copilului său online sau are încredere foarte mare în el, pentru unii adolescenţii s-ar putea ca nimic să nu se schimbe.

sursa http://adevarul.ro

facebook-650x337

Contact Form Powered By : XYZScripts.com