Header image

Falsa profeție despre Zborul dispărut al Malaysia Airlines se răspândește ca un virus

11:35, sâmbătă, 5 iulie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Săptămâna trecută, după dispariția derutantă a avionului Zborul al companiei Malaysia Airlines, cu tot cu aproape 240 de pasageri, a început să se răspândească ca un virus o pretinsă profeție greacă atribuită unui monah pe nume Daniel care ar fi trăit în Sinai în secolul XVII. În ultimele zile, profeția a fost tradusă și difuzată în alte limbi. Cât despre opinia mea, aceasta este în mod clar o înșelătorie.

Înainte de toate, este greu de urmărit originile acestei pretinse profeții, care este în sine un steag roșu. Alte steaguri roșii sunt următoatele:

1. Este scrisă într-o greacă modernă populară fără vreun indiciu al limbii elene din secolul al XVII-lea.

2. Nimeni nu pare să știe cine este monahul numit Daniel.

3. Nu este dată nicio sursă a profeției.

4. Ea se referă la steagul „bizantin”. În secolul al XVII-lea,, „grecii” nu se numeau deloc pe ei „greci”, nici nu conștientizau termenul „bizantin”. Mai degrabă, până în secolul al XIX-lea și până la crearea națiunii grece moderne ei se numeau pe ei romani și pe imperiul lor pierdut îl numeau roman.

5. Acolo este o referință la călătoria înapoi în timp. Nu doar că sunt probleme teologice și științifice în ceea ce privește această temă, dar chiar conceptul posibilității de a călători înapoi în timp este foarte modern și în sfera științifico-fantasticului.

6. Monahul înfățișat în fotografia care circulă împreună cu profeția este Bătrânul Daniel de Katounakia. Sfântul bătrân a trăit la începutul secolului XX pe Muntele Athos. El nicioadată nu a scris profeții, dar în schimb a fost un distins părinte duhovnicesc cu  mult discernământ, cunoscut chiar pentru demascarea unor false profeții și a isteriei sfârșitului lumii.

Mai jos este materialul difuzat, iar sub el este interpretara mea a termenilor-cheie:

malaysia prophecy 2

Profeția bătrânului Daniel confirmată

Monahul Daniel a trăit în mănăstirea din Sinai la sfârșitul secolului XVII.

„Pasărea brusc se va pierde dincolo de ochiul crestat și va călători înapoi în timp. Mulți vor căuta dar nu vor găsi. Apoi război va lua foc de sus. Ortodocșii se vor uni și vor învinge francul și tiara. Micul moscovit împreună cu ai noștri vor înălța din nou steagul bizantin al orașului regină la ora la care turcii pleacă să-și salveze rasa în Crimeea. ”

„Το πουλί θα χαθεί ξαφνικά πάνω από τους σχιστομάτηδες και θα ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Πολλοί θα ψάχνουν αλλά δεν θα βρίσκουν. Τότε ο πόλεμος θα πιαστεί από πάνω. Οι ορθόδοξοι θα ενωθούν και θα κατατροπώσουν τον Φράγκο και την Τιάρα. Ο κοντός Μόσκοβος μαζί με τους δικούς μας θα υψώσουν ξανά την βυζαντινή σημαία στην Βασιλεύουσα την ώρα που θα φεύγουν οι Τούρκοι να σώσουν τη φυλή τους στην Κριμαία.”

Interpretarea cuvintelor-cheie:

pasărea = Malaysia Airlines

ochiul crestat = termen pentru asiatici

franc = romano-catolici

tiara = musulmani

micul moscovit = Vladimir Putin

ai noștri = Grecia

orașul regină = Istanbul (Constantinopol)

FIȚI ATENȚI LA PROFEȚIILE DE PE INTERNET!

Update: Pe 22 martie 2014, a fost publicată o declarație a Părinților de la Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Muntele Sinai, ințial publicată pe 18 martie, cu privire la falsa profeție (vezi aici). Ei au subliniat că monahul harismatic pe nume Daniel nu a trăit în mănăstirea lor în secolul XVII, nici după asta. Ei afirmă că această „profeție” e falsă, bazându-se pe faptul limpede al nefolosirii termenului „bizantin” în secolul XVII.

Declarația de asemenea a afirmat:

„Biblia ne avertizează cu privire la fenomenul falselor profeții și ocuparea cu ele, acestea fiind caracterizate ca o religiozitate strâmbă și bolnavă care există chiar în timpurile noastre (Mat. 24), cărora le sunt specifice exprimările și predicțiile futuriste. Biserica, cunoscând că profețiile adevărate sunt un dar al Duhului Sfânt, ne explică și ne călăuzește prin gura Apostolului Pavel: „Oare toţi sunt apostoli? Oare toţi sunt profeţi?… oare toţi pot să tălmăcească?…

Râvniţi însă la darurile cele mai bune. … acum rămân: credinţa, nădejdea, iubirea, acestea trei” (1 Cor. 12:29-13:33).”

Sursa: http://www.johnsanidopoulos.com/2014/03/false-prophecy-about-lost-malaysia.html

Nota traducătorului: Informația este importantă. Astăzi, circulă tot felul de profeții ortodoxe pe internet. Fără îndoială că harisma înainte-vederii există, dar nu tot ce se pretinde a fi profeție este profeție. Un credincios atrăgea atenția pe Facebook că o „profeție” a Sfântului Kukșa al Odessei  despre care se spune că ar fi despre viitorul sinod pan-ortodox este de fapt o învățătură despre o sectă apărută în URSS în anii 1920. Același credincios scria că 75% din profeții sunt inventate. În privința profețiilor, trebuie să știm că securitatea bulgară a inventat mai multe profeții pe care le-a atribuit babei Vanga (persoană în care nu trebuie să avem deloc încredere). Este posibil ca același lucru să se fi întâmplat cu Părintele Arsenie Boca, despre care se spune că i s-au atribuit scrieri și profeții care nu-i aparțin. Să nu uităm că Rusia, din timpul țarismului până acum, se folosește de ortodoxie pentru promovarea intereselor sale politice. Nu-i exclus ca pentru aceasta să fi fost inventate „proorocii”. Nu zic că toate profețiile despre Rusia sunt neadevărate, ci doar că trebuie să fim sceptici față de profeții. Iar dacă nu se împlinesc, acest lucru se datorează fie faptului că sunt false, fie pentru că nu aparțin unui sfânt, ci unui înșelat. Sau poate,  pentru rugăciunile pline de durere ale unor monahi, proorocirile despre nenorociri nu se împlinesc sau se amână, după cum citim în Scriptură, potrivit căreia pocăința locuitorilor cetății Ninive a dus la amânarea împlinirii proorociei despre distrugerea cetății. Deci să nu ne tulburăm dacă o profeție nu se împlinește.

Iată alte două articole pe această temă:

“Sa nu ne ingaduim naivitatea, sa nu dormim in opinci”. CLARIFICARI SI AVERTISMENTE NECESARE PRIVIND PROFETIILE SI FALSELE PROFETII APOCALIPTICE

Canonul dat Părintelui Paisie de Cuviosul Porfirie

 Traducere de Cristian Bogatu după John Sanidopoulos

 MYSTAGOGY: False Prophecy About Lost Malaysia Airlines Flight Goes Viral

Contact Form Powered By : XYZScripts.com