Header image

„Familia, nucleul societății” – Săptămâna Familiei în Protopopiatul Drochia

8:44, miercuri, 18 mai, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Și în acest an, slujitorii din Protopopiatul Drochia și-au mobilizat forțele pentru a desfășura mai multe activități în cadrul Săptămânei Familiei în Republica Moldova.

Astfel, la Centrul de zi și plasament pentru copii cu dizabilități „Ciocârlia” din orașul Drochia, cu stăruința Protopopului de Drochia, Prot. mitr. Pavel Vuluța și Directorului acestui Centru, Dna Ecaterina Stati s-a desfășurat prima ședință de instruire „Clubul familiei”,  discutându-se despre facilitarea procesului de reintegrare în societate a copiilor cu dizabilităţi.

„Ne aflăm astăzi aici, pentru că acești copii cu dizabilități sunt, cu toţii, copiii noştri… În ultimii douăzeci de ani, Biserica şi-a conştientizat datoria de a se implica, alături de instituţiile medicale şi de asistenţă socială, în această chestiune, reluând, de fapt, o ramură a activităţii sale caritabile dinainte de perioada de tristă amintirea a prigoanei ateiste”, a menționat părintele protopop Pavel Vuluța.

* * *

În cadrul Săptămânei Familiei, preoții Elisei Vuluța și Adrian Ceban au reprezentat Protopopiatul la Festivalul Familiei cu genericul „Familia nucleul societății” la Centrul de Sănătate Prietenos tinerilor „Ana” din orașul Drochia, unde împreună cu șeful Centrului Dna Svetlana Nicov au auvt posibilitatea câteva ore în șir să dicute cu tinerii despre valorile familiei în societatea contemporană. Scopul activității a fost îmbogățirea cunoștințelor elevilor despre familia creștină și rănile acesteia, respectiv dezvoltarea de comportamente creștine în rândul elevilor.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com