Header image

Femeia care aduce moartea: o româncă a mărturisit că a făcut 52 de avorturi în timpul vieții

12:53, miercuri, 29 iulie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Statisticile oficiale arată că începând cu 1989, populația României a scăzut și scade continuu.

Ultimele informații ale Institutului Național de Statistică dezvăluie că în România se moare mai ușor decât se naște. În doar trei ani, populația României a scăzut cu 3%, ajungând la 19,5 milioane.

Directorul Centrului de Cercetări Demografice „Vladimir Trebici” al Academiei Române, Vasile Ghețău, atrăgea atenția asupra faptului că rata fertilității a scăzut de 3,7/femeie în anii ’70, la doar 1,3/femeie în anul 2000.

Dacă se menține acest ritm, atunci, în 15 ani, populaţia României va fi egală cu cea din 1946, adică nu va depăşi 16 milioane, câţi eram după două războaie care au secerat Europa.

Atât Academia Română, cât și Ministerul Sănătății admit că una dintre cauzele pentru această dramă demografică este proliferarea avortului. Pruncuciderea a fost legalizată prima oară de regimul comunist în 1958, iar de-atunci și până în 2011 s-au înregistrat 21.651.277 de avorturi.

Evident, în calcul nu au fost luate avorturile realizate în clinicile private sau cele nedeclarate, cifra fiind mult mai mare.

În aceste condiții, nu este de mirare că România înregistrează de două ori mai multe avorturi decât media Uniunii Europene. Afirmația îi aparține lui Victor Olsavszky, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru România.

Chiar dacă Nicolae Ceaușescu a înăsprit condițiile în care se puteau face avorturi, totuși mentalitatea a rămas. Astfel, Doctorul Ionel Cioată din Timişoara, unul din cei mai buni chirurgi ginocologi din România, descria astfel situația din 1990:mi aduc aminte de imaginile pe care le-am văzut în 1990, imediat după revoluţie. Au fost nişte imagini cumplite pe care le aveam din ambulatoriul de ginecologie. Lucram pe atunci la Spitalul nr.5, spitalul „Odobescu”, cel mai mare spital din Timişoara, unde fusese organizată o secţie de chiuretaje, pentru că înainte de 1989 era interzisă această practică prin decretul-lege al lui Ceauşescu.

Şi, după revoluţie, toate femeile care au rămas însărcinate înainte de revoluţie, în decembrie, în noiembrie, în octombrie s-au năpustit la spital. Era o situaţie înfiorătoare, care mi-a rămas până acum în minte şi m-a stigmatizat fantastic: o imagine ca într-un abator, credeţi-mă! Era sânge peste tot, se chiuretau peste o sută cincizeci de femei pe zi, imaginaţi-vă! Pe zi… Practic tot personalul de acolo, şi medicii şi asistentele, era sufocat de avalanşa de femei care veneau să-şi întrerupă sarcina. Şi asta nu numai într-o zi: a durat, cred, tot anul 1990 – deci enorm de mult, enorm de mult! Şi m-a marcat şi m-a şocat această chestiune. Vă spun, am fost îngrozit”.

Chiar și așa, ce au fost în stare să facă unele femei depășește orice închipuire. Deocamdată, recordul negativ în această privință îl deține o femeie care a comis 52 de avorturi, arată surse medicale contactate de ActiveNews.

sursa activenews.ro
p_avort
Contact Form Powered By : XYZScripts.com