Header image

Femeia modernă și atacul asupra femeii adevărate

17:15, joi, 31 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

Pre Scriptum, poate suna cam dur dar aş ruga să atrageţi atenţia la anumite elemente scoase în evidenţă de-a lungul textului, ceea ce vreau eu să scot la iveală e că femeia este ţinta anumitor schimbări care au început demult şi care riscă să ne facă să pierdem ceva

Trăim într-o lume modernă şi în permanentă schimbare, aceste schimbări de multe ori ne impun să ne schimbăm, să ne adaptăm şi noi. Însă de multe ori schimbările care ni se impun ca fiind spre modernism, spre comoditate spre ceva mai bun au doar un efect pozitiv de scurtă durată, iar pe plan îndelungat aduc doar probleme mai mari şi necesitatea de a găsi noi soluţii la acele noi realităţi ale momentului. Pot să vă dau şi exemple: au fost create situri de comunicare, reţele de socializare care parcă ar trebui să îmbunătăţească comunicarea între oameni dar în final acest efect a fost de scurtă durată, un efect mai puternic este cel al degradării comunicaţiei dintre oameni şi slăbirea accentuată părţii emotive a comunicării, creşterea numărului de minciuni spuse on-line, a crimelor de tip nou şi în final pierderea încrederii în oameni.

Sîntem afectaţi toţi de aceste schimbări, mai mult sau mai puţin toate păturile societăţii suferă modificări vrute sau nevrute, însă acum vreau să scot în evidenţă o anume latură negativă a unor schimbări care au ca rezultat un efect major asupra societăţii, un efect care este o bombă cu efect întîrziat dar care va afecta enorm întreaga societate dacă nu vom conştientiza pericolul care ne paşte. Este efectul care se răsfrînge asupra celei mai frumoase părţi a omenirii, femeile.

În societate au apărut schimbări de gîndire şi valori care au fost impuse societăţii şi aici nu mă refer doar la ultimii cîţiva ani cînd progresul şi schimbarea de valori a crescut exponenţial, procesul a început mai demult, în unele ţări acesta a început de peste 150 de ani în urmă la noi mai tîrziu, dar aceasta ne dă un avantaj, să vedem greşelile altora şi să le evităm sau să găsim alte căi. Aceste schimbări nu ţin atît de tehnică sau de ştiinţă, acestea îşi au calea lor, schimbările principale ţin de evoluţia valorilor societăţii moderne. Evoluţie care ne-a făcut extrem de formali şi uneori lipsiţi de sentimente şi gîndiri.

De-a lungul vremurilor femeia întotdeauna a fost cea care a ţinut mai mult cuibul familiei, în timp ce bărbaţii erau cuprinşi în munci grele, în războaie, călătorii, meşteşugărit etc., femeia îndeplinea un lucru nu mai uşor – creştea copiii, întreţinea ordinea în casă, lucru care de multe ori este şi mai important. În aceste condiţii fiecare îşi ştia foarte bine posibilităţile şi obligaţiile, nu era uşor, era chiar foarte greu, şi astăzi este greu din multe puncte de vedere, şi nu putem, nu avem dreptul să spunem prin prisma gîndirii noastre de azi că astăzi este mai uşor de trăit ca pe vremuri, nu avem noi luciditatea necesară din cauza comodităţii excesive care ne-a slăbit iar în multe cazuri a afectat chiar şi posibilitatea de a gîndi sau a ne descurca în diferite situaţii, astăzi tehnica trebuie să facă totul, ştiu chiar unii oameni mari, deştepţi care 10+5 adună la calculator.

De aceea nu este corect să ne văicărăm că off sărmanele femei de pe vremuri aveau doar grijile casei, şi copiilor, oof sărmanii bărbaţi munceau de cu zor şi pînă în noapte, zicînd aşa oamenii văd doar părţile negative ale vieţii. Pot să vă spun că în toate timpurile oamenii îşi găseau fericirea şi rostul fiind împăcaţi cu ei înşişi şi fiind mulţumiţi cu puţinul pe care îl au, poţi avea o căsuţă micuţă şi să fii mai împăcat şi mai împlinit pe acest pămînt decît cineva care are palat şi vre-o 10 maşini bune, bea cafea cu directorii de canale TV şi are în name-list-ul la mobil nr de telefon la toţi miniştrii, şi premier şi preşedinte. Valorile contează, şi ceea ce face omul pe pămînt.

Odată cu modernizarea societăţii şi schimbarea de valori, lovitura a fost asupra femeii, au fost inventate cuvinte noi precum drepturi, emancipare, egalitate etc., ceva efemer şi care încă este foarte neclar pentru mulţi la care se adresează, dar acestor cuvinte noi li s-a dat sensuri deosebite aproape sfinte de te sperie de fiecare dată cu ele ca cu strigoii în vechime, de vezi să nu încalci voinţa Zeului Egalităţii sau Zeului Emancipare că te băgăm în ura publică iar apoi şi la ocnă. Cel mai interesant este că prin aceste schimbări femeia a fost impusă să muncească la egal cu bărbatul, să creadă că chiar ea a vrut asta şi este un cîştig obţinut în luptă grea. De fapt ceea ce s-a urmărit şi s-a obţinut în final este ca şi femeia să aibă acelaşi stres de muncă, să fie scoasă de la grija familiei şi în principal să plătească impozite (prin lucru, prin afaceri) structurilor de stat. Nu putea statul modern să scape o asemenea oportunitate. Se organizează comisii, dezbateri mese rotunde care să îndemne anume femeia să lucreze şi să se promoveze în lucru. Un mecanism perfect de manipulare prin care cei manipulaţi vor lucra şi vor face bani pentru stat, statul va meţine această situaţie, prin legi, prin reclame, educare de emancipare şi altele, despre aceasta în continuare.

Femeia este atacată din mai multe puncte de vedere:

–          atacul psihologic, unul dintre cele mai periculoase care are ca menire schimbarea comportamentală a femeii, despre acesta mai jos voi expune.

–          Atacul chimic, femeile sînt expuse la acţiunea diferitor substanţe de tip cosmetice care pe timp scurt lasă impresia că o fac mai frumoasă, iar pe termen lung duc la degradare accentuată şi mai rapidă a feţei şi altor ţesuturi. Fetele de mici sînt învăţate cu cosmetici de toate tipurile, cu aplicare pe păr, pe mîini pe faţă etc. Nu vreau să interzic aceste cosmetice sau să spun că nu-şi fac efectul pe termen scurt, femeile din cele mai vechi timpuri vroiau să fie frumoase, însă ca ajutorare a frumuseţii foloseau produse exclusiv naturale. Astăzi cînd trebuiesc produse la nivel industrial, se face chimie adevărată, chimie care este aplicată femeii. Nu mai vorbesc aici de diferite contraceptive cu efecte nocive asupra sănătăţii şi care iarăşi sînt îndreptate contra sănătăţii femeilor.

–          Atacul comportamental, se aduc în evidenţă modele de femei şi de comportament de tip business-woman, sau femei uşuratice, sau care cîntă sau dansează expunîndu-şi corpul la mii de camere iar nopţile… Se crează imaginea femeii – model care este mai slabă ca normalul dar la care trebuie să se orienteze toate femeile că asta cică este frumuseţe adevărată. Toate aceste femei sînt arătate ca modele de succes, iar succesul este astăzi cuvîntul magic care poate conduce minţi şi comportamente.

Despre atacul psihologic…

În societate a fost aprinsă flacăra nesiguranţei şi confruntării interne, la cel mai profund nivel, confruntare între bărbat şi femeie, a fost promovată idea de luptă de clasă al de Lara Zetkin şi altele care în primul rînd au avut ca scop scoaterea femeii din circuitul normal al vieţii, schimbările care afectau societatea nu puteau trece pe lîngă familia care este celula de bază a societăţii, trebuia scos un element foarte important din joc, trebuia acest element schimbat astfel ca valori precum continuitatea, familia, copiii să nu mai fie pe prim plan, Ţinta a fost femeia.

A fost promovată idea de inferioritate a femeii faţă de bărbat, din cauza acestei asupriri a femeii care cică era promovată agresiv de societatea de atunci au fost aduse idei de luptă, emancipare, împotrivire care de multe ori degenera în confruntare oarbă de care profitau diferite grupări politice. Să analizăm un pic; oare era situaţia că doar femeilor le era greu?, erau acestea afectate de boli, sărăcie războaie mai mult ca bărbaţii? Multe din problemele care au stat la bază a fost umflate, au fost compuse. ….

Va urma…

Contact Form Powered By : XYZScripts.com