Fericita Xenia le-a auzit rugăciunea şi i-a venit în ajutor - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Fericita Xenia le-a auzit rugăciunea şi i-a venit în ajutor

Prima minune făcută de Fericita Xenia după moartea sa, a fost ajutorul dat unei văduve, care dăruise bani pentru ridicarea paraclisului din cimitirul Smolensk.

Curând după ridicarea paraclisului, văduvei şi fiicei sale le-a fost prezentat un tânăr colonel; tânărul începu să le viziteze des, apropiindu-se de fată, şi-i propuse acesteia să se căsătorească cu el. Propunerea a fost acceptată, atât de fată cât şi de mama ei. Au stabilit şi ziua nunţii.

Logodnicii erau tineri, frumoşi şi bogaţi.

Toţi gândeau că un asemenea logodnic i-a fost trimis fetei chiar de Fericita Xenia.

În ajunul nunţii, mama viitoarei mirese, împreună cu aceasta, au mers la cimitirul Smolensk ca să se roage Fericitei Xenia, dând şi slujbă de pomenire. În timpul slujbei ele o rugară fierbinte pe Fericita Xenia să îi ajute tinerei fete să-şi găsească fericirea.

Şi Fericita le-a auzit rugăciunea şi i-a venit în ajutor.

În timp ce văduva şi tânăra se rugau la morrnântul Smolensk, logodnicul-colonel, merse la o importantă iinstituţie bancară pentru a ridica o mare sumă de ani.

La bancă, logodnicul, un fost deţinut, fu recunoscut de către un supraveghetor, care îl însoţise nu demult în Siberia. Fiind retinut, văzând că nu are, nimic de făcut pentru a scăpa, a recunoscut că, într-adevăr fugise de puţin timp din Siberia. Pe drum ucisese un ofiţer, îi îmbrăcase uniforma şi îşi însuşise actele şi banii. Ajungând în Petersburg, se dădu drept colonel, făcu cunoştinţă cu fata generalului, pe care urma să o ia în căsătorie şi să oficieze nunta.

Imediat criminalul fu arestat, trimis în judecată, şi având în vedere numeroasele sale arestări, fu condamnat la pedeapsa cu moartea.

De atunci Fericita Xenia este venerată ca ocrotitoarea fetelor cucernice, pe care le salvează de căsătoriile nepotrivite.

Din Sfânta Xenia cea smerită și nebună pentru Hristos, Traducere: prof. Elena Călin, Editura Egumenița, Galați, p.104-105

Ksenia_1_g-680x365

Contact Form Powered By : XYZScripts.com