Header image

Festivalul de colinde ”Hristos se naște, slăviți-L!” ediția a II-a

13:34, vineri, 6 ianuarie, 2017 | Cuvinte-cheie: ,

În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, Mitropolia Moldovei în parteneriat cu Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală a organizat festivalul de colinde ,,Hristos se naște, slăviți-L!’’, Ediția  a II-a.  

În cadrul evenimentului au evoluat 15 ansambluri şi cete de colindători din diferite localităţi ale republicii, precum: s. Pepeni r. Sîngerei, s. Sălcuța și Taraclia r. Căușeni, s Cruglic și Izbiște r. Criuleni, s. Săseni r. Călărași, s. Costești r. Ialoveni, dar și din mun. Chișinău. Au evoluat și interpreți cunoscuți precum: Dina Vrăjmașu și Suzana Popescu. Colindul creștin, portul popular și atmosfera praznicală au mângâiat sufletele celor adunați în incinta muzeului.

După cuvîntul de felicitare din partea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove transmis de către preotul Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei, sfinția sa a adăugat: „Vrem să devină tradiție ca în fiecare an în ziua de 5 ianuarie să adunăm colective de colindători în incinta Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, să aducem colindele autentice și specifice localitații din care venim, să-L lăudăm pe Hristos care se naște în fiecare an în sufletele și inimile noastre, să arătăm prin fapte că suntem fii ai lui Dumnezeu”.

Evenimentul a urmărit promovarea valorilor creștine și a celor naționale, implicând participanți de diferite vârste. Prin cântecul vestitor al Nașterii în chip minunat al Mântuitorului, am simțit cu toții bucuria sărbătorii ce se apropie.

Colectivele au primit diplome de participare, pastorale la Nașterea Domnului, colaci și dulciuri dar și plicuri cu bani din partea organizatorilor.

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com