Festivalul de Colinde „Hristos se naște, slăviți-L”. Ediția I-a - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Festivalul de Colinde „Hristos se naște, slăviți-L”. Ediția I-a

16:43, marți, 29 decembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

La 5 ianuarie 2016, ora 11:00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, va demara prima ediție a Festivalului de Colinde „Hristos se naște, slăviți-L”. Festivalul va fi organizat în perioada sărbătorilor de iarnă în colaborare cu Departamentul Cultură al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove. Acesta se va axa pe toată diversitatea și complexitatea tematicii și tipologiilor genului de colind.

În scopul propagării acestui gen inedit, organizatorii își propun realizarea unui program de colinde separat de alte obiceiuri și datini ale perioadei respective a anului, selectând piesele în baza unor criterii de valori autentice, prezentate la un nivel artistic corespunzător. În cadrul festivalului vor evolua formații folclorice și tineri soliști din localitățile rurale aferente Chișinăului.

În recital vor fi prezentate colinde inedite, interpretate de cunoscuții cântăreți Suzana Popescu, Zinaida Bolboceanu, Dina Vrăjmașu și Tudor Ungureanu împreună cu formația „Ștefan Vodă” condusă de el, care vor încununa prima ediție a Festivalului de Colinde.

Așteptăm cu drag publicul meloman, prietenii și colegii noștri din domeniul creației populare, în preajma Ajunului de Crăciun „pe vechi”, pentru a sărbători și a susține frumosul și temerarul îndemn al Festivalului de Colinde „Hristos se naște, slăviți-L”.

Sursa: http://muzeu.md/

colinde

Contact Form Powered By : XYZScripts.com