Header image

Festivalul de Colinde „Hristos se naște, slăviți-L. Ediţia II-a

15:15, miercuri, 28 decembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

La 5 ianuarie 2017, ora 11.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, va fi prezentat recitalul de colinde „Hristos Se naște, slăviți-L!”, ediţia a II-a. Programul este organizat, în perioada sărbătorilor de iarnă, în colaborare cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, Sectorul Sinodal Activităţi Culturale. Participanții vor pune în valoare diversitatea, complexitatea tematică și tipologică a colindelor.

În scopul propagării acestui gen al creației populare, organizatorii își propun realizarea unui program de colinde, separat de alte obiceiuri și datini de iarnă, selectând piesele în baza criteriilor valorii autentice și a interpretării artistice corespunzătoare. În cadrul evenimentului vor evolua formații folclorice și tineri soliști din suburbiile municipiului Chișinău, precum și din alte zone ale republicii.

Vor prezenta colinde autentice binecunoscuții interpreți Suzana Popescu, Zinaida Bolboceanu, Dina Vrăjmașu și Tudor Ungureanu, împreună cu formația „Ștefan Vodă”. Sărbătoarea colindelor se va încununa cu un recital inedit al Corului de băieți „Academia Campanelli”, dirijor – Elena Culpac, cor fondat de Teodor Zgureanu, profesor universitar, Artist al Poporului.

Așteptăm cu drag publicul meloman, prietenii și colegii noștri din domeniul creației populare, în preajma Ajunului Crăciunului „pe vechi”, pentru a sărbători și a susține frumosul îndemn al Programului de Colinde „Hristos Se naște, slăviți-L!”

Intrare liberă

Sursa: http://muzeu.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com