Fiecare viață este un dar. La Chișinău a avut loc primul „Marș pentru viață” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Fiecare viață este un dar. La Chișinău a avut loc primul „Marș pentru viață”

18:20, sâmbătă, 21 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Primul marș în Moldova dedicat campaniei pentru promovarea dreptului copiilor nenăscuți, adopțiilor și valorilor familiei tradiționale, în cadrul Săptămânii pentru Viață, a avut loc în după-amiaza de sâmbătă la Chișinău.

Acțiunea dată, organizată de grupul de inițiativă „Tinerii pentru viață”, cu susținerea mai multor organizații non-guvernamentale, diverse segmente ale societății civile, precum și vedete autohtone, a avut succes, întrucât „Marșul pentru viață” a fost susținut și de numeroși oaspeți ai evenimentului, în număr de circa 300 de persoane. În timpul traseului parcurs, care a început la Spitalul Municipal Nr. 1 și s-a terminat pe Piața Marei Adunări Naționale, s-au alăturat și câțiva alți susținători, familii întregi chiar, care au contribuit la producerea evenimentului. Militanții pro-viață s-au adunat în fața Guvernului în cadrul unui mini-concert, unde au vorbit părinți din familii cu mulți copii, care au îndemnat tinerii să lupte pentru viața copilului său și interpreți autohtoni, care, de asemenea, au venit cu un mesaj de îndemn către toți tinerii care planifică să aibă o familie sănătoasă. Auzul celor prezenți a fost încântat de interpreți ca Georgeta Voinovan, Silvia Grigore, formația „Catharsis” și Cristofor Aldea-Teodorovici.

Amintim că după declararea independenței țării în 1991 și până în prezent, au fost înregistrate circa 750.000 de avorturi, dar în realitate, numărul acestora este de 2-3 ori mai mare.

Сonform Biroului Național de Statistică, în anul 2012, au fost înregistrate 37 de avorturi la 100 de copii nou-născuți, în condițiile în care anual este înregistrat un spor negativ al populației, însoțit de un proces rapid de îmbătrânire și scădere a numărului populației apte de muncă. De asemenea, poți vizualiza mai jos un scurtmetraj, filmat în Moldova, care reflectă situația unui cuplu care decid să devină părinți sau nu.

sursa http://diez.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com