Header image

Fiul meu, când mi-ai spus ultima oara că mă iubești?

18:04, luni, 2 februarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Intorcandu-te acasa intr-una din zile, daca mama ta iti va pune aceasta intrebare, vei stii ce sa-i raspunzi?! Nu i-ai spus-o de mult timp, de cand erai mic… Acum esti mare. Nu-ti prea vine s-o mai spui, ti-e jena, desi prietenei cu care esti de cateva saptamani nu mai prididesti sa-i marturisesti asta. Stii foarte bine ca a spune „te iubesc” nu-i o simpla informatie, de aceea i-o tot repeti.

De fapt, tu iti iubesti mama!! Desi nu te prea gandesti la asta, in sufletul tau stii ca inseamna foarte mult pentru tine. Ea te-a crescut, ea te-a ingrijit si te ingrijeste, ea a vegheat la capul tau de cate ori ai fost bolnav, ea iti da, in plus, bani de Net sau pentru vreun CD. Nu asculta ea Linkin Park sau Limp Bizkit, n-a auzit de 50 Cent sau Christina Aguilera si nici de alti idoli ai tai, nu te prea intelege, sta cu frica-n san si te boscorodeste cand pleci cu rolele sau cand te intorci dimineata de la vreun chef… Desi nu esti tu mereu pe aceeasi lungime de unda cu ea, totusi apreciezi tot ce face pentru tine. Parca intr-o zi a trecut pe langa tine cand erai prin Centru, dar te-ai facut ca nu o vezi. Iti era putin jena. Dar a venit ea, te-a imbratisat si tu te-ai inrosit ca racul gandindu-te ce baza vor face tovarasii tai pe chestia asta. Stii ca si ea are sentimente… Mai stii, de asemenea, ca sufera mult cand aude de la tine un cuvant nepotrivit, o vorba rastita, o atitudine de desconsideratie. Stii cat insemni pentru ea… N-ar strica sa-i spui macar acum, in luna lui Marte, ca o iubesti. Crezi ca o stie si nu are rost, dar si prietena ta o stie si i-o spui mereu. Ia-ti inima in dinti si spune-i! Cred ca ar fi cel mai frumos cadou. Fa-i aceasta bucurie, spune-i un cuvant cald, fa-o sa se simta valoroasa, importanta, iar daca ai necajit-o, cereti iertare!

Spune-i ca o iubesti! Are nevoie de asta. Si stii ce mai cred? Ca va plange de bucurie. Instantaneu sau mai tarziu putin, in taina. Astept sa-mi spui ca am avut dreptate. O mama vede reusita si esecul prin ochii copilului. Daca va avea cel putin respectul si dragostea ta va simti ca e implinita. Va spune in inima ei: „Nu l-am pierdut definitiv, asa cum am crezut; si n-am trait degeaba”. Incearca doar! Fii tu insuti, nu te mai lua dupa gasca! Si ei sunt sensibili, dar nu o arata… Eu asa am facut, candva. Si roaga-te lui Dumnezeu pentru ea si pentru toti ai casei, ca si ea se roaga pentru tine! Stiu pe cineva de varsta ta care se roaga pentru mama sa si ar vrea din tot sufletul sa-i spuna te iubesc, dar a pierdut-o…

Tu cred ca o ai aproape de tine, bucura-te!

Asculta pe tatal tau care te-a nascut si nu dispretui pe mama ta cand ea a ajuns batrana (Pildele lui Solomon 23, 22).

Din Hristos si tinerii. Autor: Laurentiu Dumitru. Editura: Egumenita

Contact Form Powered By : XYZScripts.com