Header image

Florin Dobre, un designer vestimentar de succes din România: „In momentul în care am găsit un duhovnic s-au spart toți bolovanii și pietroaiele din mine”

7:06, miercuri, 23 septembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Am ajuns la un moment dat într-o perioadă a vieții când aveam prezentări, aveam totul pus la punct și totuși mă rodea ceva. Mă întrebam: “ De ce nu sunt fericit? Am tot, de ce nu sunt fericit?“ – nu aveam duhovnic. În momentul în care am găsit un duhovnic s-au spart toți bolovanii și pietroaiele din mine. Am început să-mi recapăt forța din tinerețe.

Eu am ținut post de la 5 ani până la 25 de ani. Mi-am dat seama că postul e de fapt disciplină. De la 25 la 35 de ani nu am mai ținut. Și se pierduse totul. Cazi mult mai ușor în ispită. În momentul în care am început din nou să țin post, am reînceput să-mi găsesc tinerețea. Nu e nicio diferență între un om de 20 de ani și unul de 40. Este poate doar mai înțelept. Dar fizic, intelectual, moral, nu poți fi foarte diferit. Postul îți dă o altă ordine. Îți limpezește sufletul. Noi nu ne luăm niciodată în calcul sufletul pentru că nu îl conștientizăm. Cum adică sufletul ? E ceva în noi acolo care se numește suflet.

Mintea noastră, cea cu care gândim, este foarte bine închegată cu sufletul. Și dacă nu știi cum să-l ajuți, te dărâmă. Din cauza asta vedem milionari care au căzut în piscină, dar în piscină nu era apă. Și ei știau lucrul acesta. Iar noi ne gândim: “Băi, dar de ce? Ce îi lipsea?” – nu îi lipsea nimic, dar pietrele pe care le-a pus în sufletul lui l-au dus în jos și l-au făcut să recurgă la gestul respectiv. În momentul în care reușești să găsești un duhovnic e mult mai greu să cazi în greșeli fatale pentru tine și familie. Postul îți dă disciplină. Nu te mai controlează un sandviș sau o ciocolată.  Nu-ți mai spune o ciocolată “Mănâncă-mă!”. Atunci tu iei decizia și spui “Nu vreau să mănânc ciocolata asta!”. Îți dă tărie, îți întărește caracterul, te face un sportiv chiar dacă nu ești unul. Iar sportul e un lucru minunat.

sursa http://theessenceofstyle.com

Untitled-13-1024x768

Contact Form Powered By : XYZScripts.com